Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Dani oca Ante Gabrića u Metkoviću

 

Pod geslom „Vjerom do zdravlja“ u organizaciji metkovskih škola i udruga, pod pokroviteljstvom Grada, od 22.do 28. veljače, u rodnom gradu misionara Sluge Božjega oca Gabrića u Metkoviću, održavaju se „Dani oca Ante Gabrića“ prigodnim programima i aktivnostima. Među ostalim, organizirat će se i humanitarne akcije za pomoć školi u Indiji (Maria Polly), te humanitarne akcije za pomoć stradalima u potresu.

U rodnoj Župi sv. Ilije proroka u četvrtak 25.veljače počinje trodnevnica u čast oca Gabrića. U kapeli časnih sestara Malog Isusa klanjanje je Presvetom Oltarskom Sakramentu od 7 do 17 sati. Sveta misa je u 18 sati u crkvi sv. Ilije a potom klanjanje, koje će animirati mladi župe. U petak pobožnost križnog puta i u crkvi sv. Franje i crkvi sv. Ilije je u 17.15, potom sveta misa. U subotu sveta misa je u 8 sati.

I u crkvi sv. Nikole biskupa pobožnost križnog puta u petak u 17.30 namijenjena je za sve misionare, osobito za oca Gabrića.

Na spomen dan rođenja oca Gabrića u nedjelju 28. veljače svetu misu u crkvi sv. Nikole biskupa u 9 sati predslavit će župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić a u crkvi sv. Franje u 11 sati i u crkvi sv. Ilije u 18 sati predslavit će fra Mario Jurišić.

Biciklijada u čast oca Gabrića kreće ispred crkve sv. Nikole biskupa u 10.30.