Proslavljen blagdan sv. Nikole u crkvi sv. Nikole na splitskom Marjanu

Splitski sjemeništarci proslavili su u ponedjeljak 6. prosinca blagdan svetoga Nikole u crkvi sv. Nikole na Marjanu u Splitu, koja obilježava 802. godinu postojanja. Misno slavlje predvodio je duhovnik sjemeništaraca don Ivo Bezina uz koncelebraciju rektora, vicerektora i duhovnika Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu: don Đuliana Trdića, don Franje-Frankopana Velića i don Mate...

Proslavljen blagdan sv. Barbare u Kominu

U crkvi sv. Ante u Kominu, u subotu 4. prosinca, na blagdan sv. Barbare, koju vjernici ove Župe slave kao zavjetni  blagdan, misno slavlje kojem je prethodio ophod oko crkve sa kipom svetice, predslavio je župnik don Dražen Dukić.

Papinska misijska djela o „Djelu svetog djetinjstva“

U pripremi za obilježavanje Svjetskoga dana svetog djetinjstva, Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pripremila su misijske materijale za animaciju djece, a ovogodišnja je novost vesela igra: „Mali korak – velika radost“.

Humanitarna izložba za misije na Pojišanu

U organizaciji Društva Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije vanjskih suradnika sestara Služavki maloga Isusa, pod vodstvom pročelnice s. Dolores Brkić otvorena je izložba za misije na Haitiu, Boliviji i Tanzaniji. Ovakva izložba ima svoju tradiciju već više od 20 godina.

Blagdan Gospe od Zdravlja u Solinu

Brojni Solinjani i ove su godine prema dugogodišnjoj tradiciji blagdan Gospe od Zdravlja proslavili hodočašćem na Blaca gdje je na sam blagdan, u nedjelju, 21. studenog pred istoimenom crkvicom služena svečana sveta misa kojoj je prethodio ophod s Gospinim kipom. Prije ophoda i misnog slavlja kojeg je predvodio župnik župe Solinskih mučenika don Ante Matešan vjernici su se pomolili i...

Jerihonsko bdijenje za Domovinu

U crkvi Sv. Trojice na Poljudu održano je Jerihonsko bdijenje za Domovinu od 14. do 21. studenoga. Nakana je bila produbiti vjeru u hrvatskom narodu i za milost zajedništva.

Uočnica svetog Klementa u Makarskoj

U subotu, 20. studenog, Makarani su u večernjim satima u katedrali svetog Marka započeli sa proslavom svoga sveca zaštitnika. Svetu je misu predslavio prof. dr. don Hrvoje Relja, profesor na KBF-u u Splitu.

Split: „I u mom gradu Vukovar svijetli“ 2021.

Brojni vjernici i građani grada Splita i ove su se godine, uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i obilježavanja 30. obljetnice žrtve Vukovara i Škabrnje, 17. studenoga, okupili na početku Vukovarske ulice ispred spomenika „I u mom gradu Vukovar svijetli“ i zapalili svijeće te se pomolili za sve stradale civile i branitelje.

Trogirani proslavili blagdan zaštitnika sv. Ivana Trogirskog

Trogirani su u nedjelju, 14. studenoga svečano proslavili blagdan svoga nebeskog zaštitnika, sv. Ivana Trogirskog. Koncelebrirano misno slavlje u trogirskoj prvostolnici predvodio je dr. don Marinko Vidović, profesor na KBF-u Sveučilišta u Splitu.

Proslava sv. Nikole Tavelića u Tučepima

U nedjelju, 14. studenog, župa svetog Ante Padovanskoga u Tučepima proslavila je blagdan svog suzaštitnika i naslovnika nove crkve, svetog Nikole Tavelića. Misno slavlje, kao i trodnevnu duhovnu obnovu predvodio je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta „Tabor“ u Samoboru.

Susret trajne formacije u Imotskom

U samostanu sv. Frane Asiškog u Imotskom održan je 10. studenoga susret trajne formacije za svečanozavjetovanu braću Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Misa za poginule i preminule hrvatske branitelje na Sućidru

Kao i svake godine posljednjega dana u tjednu molitve za pokojne, 8. studenoga, župljani župe sv. Andrije sa Sućidra u Splitu slavili su misu za poginule i preminule branitelje iz župe. Euharistijsko slavlje predvodio je novi župnik don Stipan Šurlin.

Nadbiskup Barišić posvetio crkvu sv. Josipa u Dugom Ratu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je u nedjelju 7. studenoga, svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je posvetio crkvu sv. Josipa u Dugom Ratu. U koncelebraciji su bili: župnik don Božo Ćubelić, don Tomislav Bašić i don Nikola Šakić. Obred je započeo u crkvi kod krstionice gdje je nadbiskup blagoslovio vodu te njome poškropio stijene i oltar...