Korizmeno hodočašće Društva Prijatelja Malog Isusa

Članovi Društva Prijatelja Malog Isusa (DPMI-a) na treću korizmenu nedjelju 19. ožujka organizirali su korizmeno hodočašće u župu Katuni-Kreševo. Okupili su se prijatelji maloga Isusa iz: Jesenica, Omiša (župa sv. Petra), Sutivana, Splita, župe Gospe od Pojišana, sv. Križa, sv. Obitelji, sv. Spasa-Mejaši, Stadlerovi mladi Druge gimnazije, zatim iz Dugopolja, Kaštel-Kambelovaca, Ciste Velike i domaćini Katuna i Šestanovca. Uz njih bile su i sestre: s. Vlasta, s. Eudoksija, s. Danka, s. Rebeka, s. Dolores i s. Branislava.

Kako je lijepo, naglasila je pročelnica DPMI-a s. Dolores, kad smo zajedno kao Provincijsko Društvo u ovom hodu za Isusom moleći ga za naše očeve i majke, braću, muževe, buduće izbore muževa, naše duhovne očeve i majke, zahvaljivati za mnoge milosti po zagovoru sv. Josipa, sluge Božjeg Josipa Stadlera. Svoje križeve predati Isusu ali se ujedno radovati Uskrsu. Postaje su molile članice PMI-a iz više skupina i sestre, s.Dolores i s. Rebeka, a križ su nosili hrabro i dostojanstveno muški članovi jer je zaista težak. Uvodnu i završnu riječ imao je župnik don Mijo Grozdanić te je sve prisutne obogatio svojom duhovnošću. Molio se Križni put oca i majke vjeroučiteljice Marine Šimić. Zbor i PMI-a iz Katuna sa s. Dankom pjevali su uz svaku postaju. Pokraj 15. postaje Uskrsnuća kod velikog križa na vrh brda, osjetili su svi milost a očitovalo se na ozarenim licima sudionika. Duhovno osnaženi doživjeli su srdačnost i gostoljubivost mještana i PMI-a koji su im priredili osvježenje i okrjepu. Pročelnica je zahvalila svima, posebno suradnicama iz vijeća DPMI-a te Marini Rubić, članici vrhovne uprave Društva, župniku i domaćinima.                

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik organiziralo je u subotu, 8. ...
Hodočašće u Poljsku, zemlju našeg zemaljskog i nebeskog prijatelja sv. Ivana Pavla II. u kojoj su tragove Božjeg ...
Predzadnjeg dana hodočašća, a posljednjeg dana boravka u Poljskoj, 12. listopada, hodočasnici Splitsko-makarske ...
Karol Wojtyla postao je Krakovski biskup 1958. godine, pet godina kasnije papa Pavao VI. imenovao ga je nadbiskupom, a ...
20. stoljeće bilo je vrijeme velike patnje i stradanja na tlu kršćanske Europe. Dok mnogi čine najveća zla bratu ...
„Tko želi znati kako kuca srce Poljske, mora doći na Jasnu Goru“, rekao je sv. Ivan Pavao II. Osjetili su to i ...
Drugi dan hodočašća Splitsko-makarske nadbiskupije „Ne bojte se! Otvorite vrata Kristu!“, 8. listopada, započeo je ...
Vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije predvođeni nadbiskupom i metropolitom mons. Marinom Barišićem krenuli su na ...