U Splitu održan seminar „Bračni susreti“

U organizaciji Hrvatske zajednice bračnih susreta, od 16. do 18. veljače u kući sestara Anćela na Kamenu u Splitu, održan je seminar „Bračni susreti“. To je vikend tečaj komunikacije i duhovna obnova za sve parove koji žive u sakramentalnom braku kao i za one koji žive posvećenim životom. Na tečaju u Splitu sudjelovalo je devet novih parova.

Vikend se sastoji od tri dijela. U prvom dijelu parovi se usredotočuju na susret sa samim sobom, zatim se razmatra Božji plan za brak i treći dio se odnosi na vertikalu-povezanost bračnih parova s Bogom.Vikend vode stručno osposobljeni bračni parovi i jedan svećenik, a u Splitu su to bili Anđa i Ivica Veža, Marija i Mirko Perinović te vlč. Antun Zec. Njihova uloga bila je da dijeljenjem svoga iskustva sudionicima pomognu otkriti njihovo iskustvo u temeljnim ljudskim potrebama i vrednotama.

Cilj seminara je naučiti bračne parove kako raditi na poboljšanju odnosa u braku i obitelji te osvijestiti važnosti svetog sakramenta ženidbe i sakramenta svetog reda. Seminar je koncipiran tako da se kroz radionice parove nauči međusobnoj komunikaciji u novom svjetlu, a pomaže i svećenicima u komunikaciji sa svojim župljanima koji su njihova obitelj. Vrhunac vikenda je svečano euharistijsko slavlje na kojemu su bračni parovi imali priliku i za obnovu sakramenta braka.

Hrvatska zajednica bračnih susreta organizira i vikend tečaj za zaručnike. Više o njihovom radu možete saznati na www.hzbs.hr.