Misno slavlje za jedinstvo kršćana u splitskoj katedrali

Pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Nediljko Ante Ančić predslavio je misno slavlje za jedinstvo kršćana u nedjelju 22. siječnja, u splitskoj katedrali sv. Dujma. Pjevanje je na orguljama pratila mo. s. Mirta Škopljanac Mačina.

Svetkovina Bogojavljenja u splitskoj prvostolnici 2023

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopan Velić na svetkovinu Bogojavljenja, u petak 6. siječnja, predvodio je svečano euharistijsko slavlje u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma. U koncelebraciji je bio katedralni župnik don Ante Mateljan, a kod oltara je služio đakon don Ivan Mamić, prefekt u Centralnome bogoslovnom sjemeništu u Splitu.

Metković: Proslavljen zlatni jubilej braka supružnika Primorac

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika u ponedjeljak 26. prosinca u Župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću na misnom slavlju, koje je predslavio župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić, Vice i Dragica Primorac, rođ. Jurković, proslavili su zlatni jubilej - 50. obljetnicu braka.

Predstavljanje knjiga i predavanje mons. Jurja Batelje u Solinu

Knjiga "Kardinal Alojzije STEPINAC, Posljednje propovijedi iz sužanjstva − od Božića 1959. do Svijećnice 1960." i "Tragovima sveca. Zbornik u čast dr. sc. Jurja Batelje prigodom tridesete obljetnice rada postulatora kauze blaženoga Alojzija Stepinca", predstavljeno je na treću nedjelju došašća, 11. prosinca, u solinskom prasvetištu Gospe od Otoka. Tom je prigodom predavanje održao...

Zavjetovanje u Mjesnom bratstvu OFS Imotski

Zavjetovanje u Mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) Imotski održano je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u četvrtak 8. prosinca na večernjoj misi u crkvi Sv. Franje.

Sv. Nikola u Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači

Povodom proslave blagdana svetog Nikole, biskupa i putnika, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja s magistrom fra Sinišom Balajićem i članovima Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja u Splitu organizirali su 7. prosinca prigodni program za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

U Splitu zapaljena prva adventska svijeća

Paljenjem prve adventske svijeće u splitskom Đardinu u subotu 26. studenoga započela je i splitska manifestacija "Štorije o‘ Adventa". Svijeću su zapalili splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, a molitvu blagoslova predvodio je fra Kristijan Stipanović, župnik splitske župe Gospe od Zdravlja.

Misijska izložba na Pojišanu

Društvo Prijatelja Maloga Isusa (DPMI-a) splitske provincije, idući u susret Božićnom otajstvu, pripremili su trodnevnu prodajnu izložbu za potrebe misija i njihovih siromaha pod geslom “Imaj srce za misije”. Sve se odvijalo u velikoj dvorani “sv. Leopold” u prostorijama samostana i svetišta Gospe od Pojišana u Splitu od 25. do 27. studenog. Organizacijom ovog već tradicionalnog...

Dječji vrtić sv. Pavla apostola na Pujankama obilježava 25. obljetnicu postojanja

Dječji vrtić sv. Pavla apostola na Pujankama u Splitu slavi 25. obljetnicu postojanja bogatim duhovnim, edukativnim i kulturnim programom od 3. do 10. studenoga. Misno slavlje s blagoslovom djece i obitelji u nedjelju 6. studenoga u crkvi Sv. Pavla apostola na Pujankama predvodio je don Franjo Fankopan Velić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije.

Posjet franjevačkih novaka s Humca samostanu i postulaturi u Imotskom

Dvanaestorica franjevačkih novaka triju provincija (Bosne Srebrene, Hercegovine i Presvetog Otkupitelja), smješteni u franjevačkom samostanu na Humcu kod Ljubuškog, sa svojim meštrom fra Ivanom Landekom i voditeljem novačkoga zbora fra Markom Bandićem posjetili su 6. studenoga samostan i postulaturu u Imotskom.