Treći petak u Imotskom - veljača 2024.

„Ljubav" je bila tema petog u nizu susreta pod nazivom „Treći petak u Imotskom“ održanog u 16. veljače u dvorani samostana sv. Frane.

Održana primanja i obećanja u Frami Gospe Sinjske

U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u nedjelju 4. veljače, održano je slavlje primanja i obećanja. Misno slavlje predvodio je fra Ante Vučković uz koncelebraciju župnika fra Antonia Mravka, gvardijana fra Marinka Vukmana, a misi je služio đakon fra Šimun Suton. Duhovni asistent u Frami Gospe Sinjske i župni vikar fra Toni Šimunović vodio je ceremoniju slavlja primanja i obećanja

Predavanje prof. Kalinića o umjetnoj inteligenciji

Udruga mladih „Isus je put“ pod vodstvom s. Darije Bota organizirala je molitveni susret i predavanje izv. prof. dr. sc. Hrvoja Kalinića, profesora na splitskom PMF-u o temi umjetne inteligenicje, u subotu 27. siječnja u samostanu Školskih sestara franjevki na Lovretu u Splitu. U svom predavanju predavač se osvrnuo na mogućnosti umjetne inteligencije kao i na aktualne izazove koje ona...

Prvi susret Hrvatskoga nadzemlja u novoj kalendarskoj godini

Prvi susret Hrvatskoga nadzemlja u ovoj kalendarskoj godini održan je 17. siječnja u Velikoj dvorani nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu. Gost predavač bio je vlč. Josip Šimatović, župnik župe Hrvatskih mučenika na Udbini te rektor Svetišta i dekan Udbinskog dekanata.

Jole i Dominikanski dječji zbor snimili pjesmu i spot – Božićni hit

Nakon što je s mladima iz crkve sv. Dominika u Splitu i grupom Dalmatino snimio pjesmu `Sretan Božić, Hrvatska´, pater Jozo Čirko odlučio je nastaviti s glazbenim pothvatima pa ove godine svim ljudima dobrog srca poklanja pjesmu ˝Božićna zvona˝ koja je nastala u suradnji pjevača Joška Čaglja Jole i Dominikanskog dječjeg zbora.

Susret Hrvatskog nadzemlja "Odnosi bez filtera"

Posljednji susret Hrvatskoga nadzemlja u ovoj kalendarskoj godini održan je u srijedu 20. prosinca u Splitu. Susret je nosio naslov „Odnosi bez filtera“, a gost predavač bio je Damir Šiljeg.