Prvi dan duhovne obnove u Metkoviću

Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario Knezović.

Proslava blagdana Obraćenja svetog Pavla na splitskim Pujankama

Splitska župa sv. Pavla apostola na Pujankama proslavila je blagdan Obraćenja sv. Pavla, zaštitnika i patrona župe. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup u miru mons. Marin Barišić u suslavlju s župnikom don Božom Renjićem i nekoliko svećenika.

Mladi iz Kaštel Kambelovca posjetili Centar za rehabilitaciju „MIR“

„Božić je blagdan susreta Boga s čovjeka i susret čovjeka s čovjekom. Božić je blagdan obitelji. U obitelji smo rođeni, odrasli, živimo u obitelji. Što smo stariji ta obitelj je manja, malobrojnija. U obitelji smo upoznali ljubav, živjeli po njoj i s njome. Međutim, ima onih koji su se rodili u obitelji, ali ta obitelj, uslijed različitih okolnosti nije ih mogla ili nije željela...

Svečano proslavljen blagdan sv. Lucije u splitskoj katedrali

U splitskoj katedrali sv. Dujma, u srijedu 13. prosinca, svečano je proslavljen blagdan sv. Lucije mučenice i djevice. I ovoga su se puta na svetičin blagdan brojni Splićani, štujući stoljetnu tradiciju, pomolili u kripti Svete Luce, a u katedrali su tijekom cijeloga dana slavljena misna slavlja. Na uočnicu blagdana, nakon večernjeg misnog slavlja u kripti katedrale, tradicionalno je...

Adventska duhovna obnova u Sinju

Adventska duhovna obnova u Svetištu i Župi Čudotvorne Gospe Sinjske održana je od 7.-9. prosinca 2023. godine, a voditelj je bio don Damir Stojić SDB, vojni kapelan na Vojnom učilištu dr. Franjo Tuđman u Zagrebu.

Izložba jaslica u Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu

U povodu 800. obljetnice Božića u Grecciu sv. Franje Asiškoga i zadobivanja potpunog oprosta u Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu postavljena je izložba božićnih jaslica – dvanaest različitih prizora u nizu od 15 metara.