Proslavljen blagdan sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika grada Omiša i 400. obljetnice posvete crkve

Grad Omiš i župa sv. Mihovila proslavili su blagdan sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika grada Omiša brojnim vjerskim, kulturnim, sportskim i drugim događanjima tijekom svibnja. Središnja proslava bila je na sam svečev blagdan u srijedu, 16. svibnja, misno slavlje i procesiju omiškim ulicama predvodio je mons. dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK. U koncelebraciji je...

Šesta korizmena biblijska srijeda na Sućidru

Posljednju, šestu korizmenu biblijsku večer srijedom na splitsko Sućidru imao je mr. don Ivan Lovrić. Predvodeći euharistijsko slavlje don Ivan se u svojoj propovijedi osvrnuo na evanđelje o Judi koji je imao problem s novcem.

Imotski: Dramski prikaz Muke Isusove

Punih 20 godina na Cvjetnicu navečer Imotski „postaje“ Jeruzalem iz Isusova vremena. Naime, 1998. godine tadašnji gvardijan i župnik fra Ante Babić pokrenuo je održavanje Dramskog prikaza Muke Gospodina našega Isusa Krista uživo u gradu, što je s vremenom postalo poznato kao Imotska Muka.

Imotski: Cvjetnica – procesija i misa

Na Cvjetnicu 25. ožujka u 9 sati vjernici župe sv. Frane u Imotskom po tradiciji su se okupili kod spomenika hrvatskim braniteljima ispod tvrđave Topane da tu obave blagoslov maslinovih grančica i upute se u procesiji prema crkvi sv. Frane te tako proslave svečani Isusov ulazak u Jeruzalem. Na čelu procesije, iza križonoše, išla su djeca u židovskim nošnjama s palminim i maslinovim...

Peta korizmena biblijska srijeda na Sućidru

U srijedu, 21. ožujka održana je peta korizmena biblijske večer u župi sv. Andrije u Splitu. Predavač pod drugi put bio je prof. Domagoj Runje o temi: „Pravednik živi od vjere“.

Zmijavci: Proslava Sv. Josipa

U župi Svih svetih u Zmijavcima u crkvi sv. Josipa na Suvači svečano je i ove godine u ponedjeljak 19. ožujka proslavljena svetkovina Sv. Josipa. Središnje slavlje s procesijom u 10:30 predvodio je fra Lazar Perica, župni vikar Imotskog, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Frane Lace i župnika Runovića fra Mladena Prolića. Pjevanje na misi animirao je župni zbor pod ravnanjem s. Jasne...

Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku proslavila svoga zaštitnika

Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku svečano je proslavila blagdan svoga nebeskog zaštitnika u ponedjeljak 19. ožujka. Središnje misno slavlje u ispunjenoj crkvi sv. Josipa predvodio je župljanin don Mislav Šaškor u koncelebraciji sa župnikom don Vjenceslavom Kujundžićem, don Josipom Perišem i don Ivanom Lovrićem.

Proslava sv. Josipa u Dugom Ratu

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. svečano je proslavljen blagdan sv. Josipa, zaštitnika župe i Općine Dugi Rat. Svečanu procesiju i misno slavlje predvodio je prof. dr. don Marinko Vidović, profesor na KBF Split.

Ophod s kipom sv. Josipa i uz pratnju nekoliko tisuća štovatelja sv. Josipa započeo je molitvom litanija svecu, uz moderiranje dr. don Ante Mateljana, profesora splitskog KBF-a...

Imotski: Proslava Sv. Josipa

U Glavini Donjoj u župi sv. Frane u Imotskom svake se godine svečano proslavi naslovnik crkve i zaštitnik mjesta sv. Josip. Za proslavu su se vjernici u Glavini pripremali trodnevnicom, koju su predvodili župnik fra Kristian Stipanović i župni vikar fra Zoran Kutleša.