Misa na 80. godišnjicu ubojstva fra Karla Ćuluma

Osamdeseta obljetnica mučeničke smrti fra Karla Ćuluma, člana Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, svečano je obilježena u četvrtak 25. svibnja 2023. u Župi sv. Anastazija – Staševica.

Na Priku proslavljen spomendan sv. Rite iz Cascie

Brojni Omišani hodočastili su u ponedjeljak, 22. svibnja, na Priko u Omišu kako bi proslavili spomendan sv. Rite, svetice nemogućeg. Svečanu misu predvodio je župnik don Emanuel Petrov.

Na splitskim Mejašima proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova

U Župi Svetog Spasa na splitskim Mejašima, u četvrtak 18. svibnja, proslavljena je svetkovina Uzašašća Gospodinova. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, a u koncelebraciji su bili: župnik don Hrvoje Dragun, župni vikar don Nikola Šakić, don Tomislav Bašić, don Ivan Zovko i fra Mate Puđa. Pjevao je župni zbor pod ravnanjem Zdeslava...

U Solinu proslavljen blagdan Svetih Solinskih mučenika

Župa Solinskih mučenika je 15. svibnja proslavila blagdan svojih zaštitnika Svih svetih Solinskih mučenika. Svečano misno slavlje predvodio je prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić. Unatoč kišnom nevremenu, župna zajednica se okupila u velikom broju kako bi obilježila ovaj spomendan.

Osvrćući se u propovijedi na značaj Solinskih mučenika za današnjeg čovjeka, don Ivan Bodrožić je istaknuo da...

Proslavljen blagdan Gospe Fatimske u Momićima

U crkvi Gospe Fatimske u Momićima u subotu 13. svibnja, misno slavlje kojem je prethodila procesija, predslavio je don Ivan Urlić u koncelebraciji župnika don Damira Bistrića.

„Ovaj blagdan želi nas potaknuti na obraćenje srca, na posvetu našeg života Prečistom Srcu Marijinu”, rekao je u uvodu homilije don Ivan. Urlić. Podsjetivši vjernike na Gospina ukazanja u Fatimi, naglasio je kako...

U Zakučcu proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića

U petak, 12. svibnja 2023. u Svetištu svetoga Leopolda Bogdana Mandića u Zakučcu svečano je proslavljen njegov blagdan te je obilježena 25. obljetnica početka izgradnje ovoga svetišta, katedrale u Mosoru. Misno slavlje predvodio je kardinal Vinko Puljić, a u suslavlju su osim župnika dr. don Emanuela Petrova bili: poljički dekan don Špiro Čikeš i omiški dekan i župnik don Jozo Gojsalić...

Proslavljen blagdan sv. Leopolda Mandića u Prudu

Župa Vid proslavila je u petak 12. svibnja blagdan sv. Leopolda Mandića u Prudu, gdje se sv. Leopold slavi kao suzaštitnik.

Misno slavlje, kojemu je prethodila procesija, predvodio je župnik don Mile Čalo u koncelebraciji don Nedjeljka Kešine. Propovijedao je đakon fra Marko Pudar, koji je na praktikumu u metkovskoj Župi sv. Ilije.

Govoreći o sv. Leopoldu, fra Marko je kazao kako sv...