Vinjani: Proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

Blagdan sv. Nikole Tavelića, vinjanskog župnog suzaštitnika i zaštitnika filijalne crkve u Vinjanima Donjim, svečano je proslavljen na svečev blagdan u utorak 14. studenoga uz sudjelovanje mnoštva vjerničkog puka.

Andrijane u Gradišću

Mjeseci predanog rada, vježbi i priprema, prijateljstvo sa župnikom župe Stinjaki don Štefanom Jahnsom u Gradišću, u Austriji, rezultiralo je putovanje 11. i 12. studenog Djevojačke skupine Andrijane sa splitskog Sućidra u Gradišće. S njima je bio župnik don Ivan Čotić, klavijaturist Josip Balić i gitarist Stipe Trogrlić te voditelj Andrijana operni pjevač Bože Jurić Pešić.

Kip Gospe Fatimske u obilasku solinskih obitelji

U tijeku priprema za Treći nacionalni susret obitelji 2018. u Solinu, solinski je župnik  don Ranko Vidović, pokrenuo još jednu  lijepu akciju kojoj su se rado odazvale mnoge obitelji.

Okrug: Proslavljen blagdan sv. Tudora

U župi sv. Karla Boromejskog u Okrugu na otoku Čiovu u Splitsko makarskoj nadbiskupiji proslavljen je 9. studenoga blagdan sv. Tudora. nebeskog zaštitnika općine Okrug. Proslavi blagdana prethodila je trodnevna duhovna priprava. Prvog dana trodnevnice misno slavlje predvodio je don Marin Barišić, a drugog i trećeg dana don Ivan Kovačević. Na sam blagdan, svečanom misnom slavlju...

Darovani život za slobodu domovine

Kao i svake, tako i ove godine, posljednjega dana u tjednu molitve za pokojne župljani župe sv. Andrije sa Sućidra u Splitu slavili su misu u srijedu, 8. studenoga za poginule i preminule branitelje iz župe. Euharistijsko slavlje predslavio je prof. dr. don Nediljko Ante Ančić, pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije u koncelebraciji sa župnikom don Ivanom Čotićem.

Misa za poginule Makarske mučenike

U petak 3. studenoga 2017. godine u Kozici sv. misom i molitvom na grobu spomenuli smo se Makarskih mučenika, četvorice svećenika - don Nike Delića, don Marka Devčića, fra Dominika Šulente i fra Frane Borića te četvorice svjetovnjaka - Srećka Bušelića, Ante Kržanića, Bože Deura i Vjekoslava Morauca.

Molitveno bdijenje „Pobjeda svetih“ na Sućidru

Drugu godinu zaredom, na uočnicu blagdana Svih Svetih, 31. listopada u župi sv. Andrije u Splitu održano je molitveno bdijenje Holywin - Pobjeda svetih. Petosatni program bio je ispunjen predavanjem o svetosti, misom, molitvom, meditacijama te pjesmom na slavu Božju i Božjih ugodnika, Svih Svetih.

U Podbablju proslavljen sv. Luka

Svetkovina sv. Luke, nebeskog zaštitnika župe i općine Podbablje, na posebno svečan način obilježena je u srijedu, 18. listopada u svečevom svetištu na Kamenmostu gdje je misu predvodio župnik u Vinjanima fra Josip Sušić.