Završen ciklus predavanja i radionica o teologiji tijela u Obiteljskom savjetovalištu

Prva generacija polaznika ciklusa predavanja i radionica o teologiji tijela po katehezama Ivana Pavla II. „Pozvani na ljubav“ uspješno je završila edukaciju koja se održavala od 10. siječnja 2024. do 24. travnja 2024. u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Splitsko-makarske nadbiskupije.

U deset su se susreta polaznici sustavno upoznali s temama o ljudskoj ljubavi i spolnosti iz perspektive Svetoga pisma i kršćanske antropologije, a u radionicama tražili odgovore na temeljna ljudska pitanja vezana za identitet, ljubav, vrijednosti i međuljudske odnose. Osim učenja i usvajanja novoga znanja, polaznici su osobito osvijestili važnost tijela i dostojanstvo svake ljudske osobe. U tom su kontekstu preispitivali i doživljaj vlastite vrijednosti, međuljudske odnose i zadaće u svojoj obitelji, braku i društvu.

Kao plodove ciklusa predavanja i radionica polaznici su istaknuli nove spoznaje i dubine koju Ivan Pavao II. donosi u svojim katehezama o tijelu, dublje poznavanje sebe i drugih, zahvalnost za dar života svake osobe u punini njezina dostojanstva kao muškarca i žene te ljepotu zajedništva koje se stvorilo na susretima i koje žele dalje razvijati kroz druge projekte u Obiteljskom savjetovalištu.

Na kraju edukacije polaznicima su uručile certifikate o pohađanju voditeljica Obiteljskog savjetovališta Lidija Piskač i voditeljica programa Mila Jermelić.