Proslava 40. obljetnice misništva

Šestorica svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije proslavili su u srijedu 15. svibnja 2024. u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu 40. obljetnicu misništva.

Za svećenike su zaređeni 1. srpnja 1984. godine po rukama nadbiskupa Frane Franića. To su: don Božo Ćubelić, župnik Dugog Rata, don Nikola Golemac, župnik Neorića, don Mate Lekić, župnik Tijarice i Voštana, don Ante Mateljan, župnik katedralne župe Uznesenja Marijina u Splitu, don Vinko Sanader, župnik trogirske župe sv. Lovre i don Jure Strujić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Bielefeldu u Njemačkoj.

Slavljem svete mise zahvalili su Gospodinu za milost svećeničkog služenja kroz protekla četiri desetljeća a u molitvi su se sjetili odgojitelja i profesora u sjemeništu i bogosloviji, župnika kojima su bili kapelani, kolega iz mladih dana kao i brižnih časnih sestara koje su im bile od pomoći. Pomolili su se i za svoje najbliže, žive i pokojne, a u meditaciji na Isusovu velikosvecćeničku molitvu podsjetili su se na svoja svećenička obećanja te kako je svećenička služba posredništvo između proslavljenog Krista Spasitelja i ljudi, navještajem Božje riječi, sakramentima i služenjem. Radost u zajedništvu stola nastavili su s nadom da će im Gospodin podariti još mnogo blagoslovljenih susreta u godinama koje dolaze, u zdravlju i radosnom služenju Crkvi Kristovoj i svom hrvatskom narodu.