U Splitu završilo obilježavanje Tjedna braka i Svjetskog dana braka pod geslom „Otajstvo je to veliko!“

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, u organizaciji Ureda za pastoral obitelji i Bračnog i obiteljskog savjetovališta te Župe sv. Mihovila Arkanđela (Kamen-Šine) po jedanaesti je put obilježen Tjedan braka i Svjetski dan braka 5.-11. veljače 2024. Tjedan braka tradicionalno se obilježava između Dana života na prvu nedjelju u veljači i Svjetskoga dana braka koji je na drugu nedjelju u veljači.

Program je svakoga dana od ponedjeljka do subote započeo misom u 19 sati u župnoj crkvi sv. Mihovila na Kamenu. Nakon mise održan je prigodni program s početkom u 19.45 sati u dvorani Karmelskoga samostana. Fra Ante Vučković održao je u ponedjeljak predavanje o sakramentalnome braku i njegovoj preobražavajućoj snazi

Na Svjetski dan braka manifestacija je završila nedjeljnom svetom misom u 11 sati koju je predvodio župnik o. Zvonko Martić OCD i tijekom koje je bila obnova bračnoga saveza u prepunoj crkvi karmelićanskoga samostana na Vidovcu.

„Čvrsti i zdravi brakovi te senzibiliziranje šire javnosti za poteškoće s kojima se obitelji moraju suočiti u ovim nepovoljnim društvenim okolnostima svrha su ovoga događanja. Obilježavanjem Tjedna braka i Svjetskog dana braka u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji nastojali smo raznolikim programom ponuditi korisne sadržaje bračnim parovima i mladima koji se pripremaju na brak, ali i prenijeti im poruku da nisu sami, da nisu prepušteni na milost i nemilost nutarnjim i vanjskim čimbenicima, već da u Katoličkoj Crkvi imaju oslonac i podršku“, kazala je voditeljica savjetovališta Lidija Piskač te istaknula da u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji postoji dvadesetak župnih obiteljskih zajednica koje su važan dio pastorala. U župnim obiteljskim zajednicama bračni parovi mogu se informirati o različitim temama i biti podrška jedni drugima iskustvom, savjetom i molitvom.

Osim toga u splitskoj metropoliji Bračno i obiteljsko savjetovalište pruža besplatna savjetovanja pojedincima i parovima te provodi programe s grupama o partnerstvu i roditeljstvu, mentalnom zdravlju, emocionalnoj stabilnosti u obitelji te drugim temama vezanima za duhovni i emocionalni rast. U tijeku je i ciklus radionica o teologiji tijela Ivana Pavla II. Za sve informacije i za razgovor možete se javiti na e-adresu bios@smn.hr.