Sjednica kanonika Prvostolnog kaptola s nadbiskupima

Sjednica članova Prvostolnog kaptola u Splitu s nadbiskupom mons. Marinom Barišićem i nadbiskupom koadjutorom mons. Draženom Kutlešom održana je u utorak 5. listopada 2021. u velikoj vijećnici ordinarijata. To je bio godišnji radni susret na kojemu se raspravljalo o pastoralnim pitanjima vezanih uz splitsku prvostolnicu, o katedralnim objektima osobito o statusu Riznice katedrale te...

Održana sjednica Prezbiterskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije

Sjednica Prezbiterskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije održana je u petak 1. listopada, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu. Pozdrav i uvodnu riječ uputio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. Nazočnima se obratio i splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša koji je prvi put sudjelovao u radu Prezbiterskog vijeća.

Početak odgojne godine 2021./2022. u CBS-u u Splitu

Odgojitelji i bogoslovi Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu u četvrtak, 30. rujna svečanim euharistijskim slavljem proslavili su svoga nebeskog zaštitnika sv. Jeronima. Misu je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju splitsko-makarskog nadbiskupa koadjutora mons. Dražena Kutleše, šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogićam novog...

Austrijski veleposlanik u RH Nj. E. g. Josef Markus Wuketich posjetio nadbiskupa Barišića

Austrijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Josef Markus Wuketich posjetio je, u četvrtak, 30. rujna u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. Marina Barišića. Sastanku su nazočili: počasni generalni konzul u Splitu gospodin Marin Mrklić i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Sjednica Zbora savjetnika

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, 28. rujna 2021. godine, pod predsjedanjem splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića održana je sjednica Zbora savjetnika. Uz nadbiskupa koadjutora mons. Dražena Kutlešu, nazočni su bili svi članovi Zbora.