Nadbiskup Barišić imenovao novoga katedralnog orguljaša mo. don Ivana Urlića

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić zahvalio je u nedjelju 31. prosinca dosadašnjoj dugogodišnjoj orguljašici splitske prvostolnice mo. s. Mirti Škopljanac Mačina te je dekretom imenovao novoga katedralnog orguljaša i korepetitora Mješovitoga pjevačkog Prvostolnog zbora mo. don Ivana Urlića.

Don Ivan Urlić svećenik je Splitsko-makarske nadbiskupije. Rođen je 1983. godine u...

Nadbiskup Barišić posjetio klauzurne redovnice u Trogiru i Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić posjetio je na blagdan Nevine Dječice 28. prosinca samostanske zajednice klauzurnih redovnica u Trogiru i Splitu. Na ovom tradicionalnom pohodu nadbiskup je zaželio sestrama sretan i blagoslovljen Božić, kao i svakim blagoslovom, nebeskim i zemaljskim, ispunjenu 2018. godinu.

Nadbiskup Barišić na blagdan sv. Stjepana slavio misu na Sustipanu

Župljani Meja i splitski vjernici, po staroj tradiciji u velikom broju i ove su godine sudjelovali u svečanoj misi na blagdan sv. Stjepana, prvomučenika, 26. prosinca u crkvi na starom splitskom groblju Sustipan na Mejama, jednom od najljepših gradskih predjela na južnim padinama Marjana.

Nadbiskup Barišić slavio Božić sa splitskim zatvorenicima

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić posjetio je i ovoga Božića zatvor u Splitu, gdje je u skromnom i mirnom ozračju zatvorske kapele sv. Josipa Radnika na Bilicama predvodio euharistijsko slavlje u koncelebraciji s duhovnikom zatvorenika don Anđelkom Dukićem, župnikom župe sv. Spasa na Mejašima i kapelanom don Antom Bitunjcem.

Nadbiskup Barišić rado svake godine za Božić i...

Božićno slavlje u splitskoj katedrali

„Betlehemsko dijete svemu stvorenom objavljuje Oca, njegovu blizinu i nježnost, milosrđe i ljubav. Za taj milosni hod prema čovjeku Bog bira i jednu ženu, Djevicu Mariju kao onu po kojoj svijetu dolazi Spasitelj. Otajstva Božića nema bez Djevice Marije. Nema utjelovljenja i rođenja Sina Božjega bez Majke Marije“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodeći u splitskoj...

Nadbiskup Barišić predvodio ponoćku u splitskoj katedrali

„Ispunila se nada vjekova, te su i nebesnici mogli zapjevati svečanu himnu Bogu i čovjeku: Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima miljenicima njegovim. (Lk 2,14) Miljenici smo Božji! Doista, pojavila se milost Božja, spasiteljica svih ljudi. Ljubav je put Boga do čovjeka. Jedinorođeni Sin Božji, rođen od Oca prije svih vjekova u Betlehemskom djetetu rođenom od Blažene Djevice...

Božićna čestitka i primanje kod nadbiskupa Marina Barišića

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana u četvrtak, 21. prosinca u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, upriličeno je božićno primanje kod splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića i uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova te javnih kulturnih djelatnika. U ime svećenstva i vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije...

Nadbiskup Barišić predstavio božićnu poruku za medije

Splitsko-makarski nadbiskup dr. Marin Barišić susreo se s novinarima te je predstavio svoju božićnu poruku u utorak, 19. prosinca u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu. U svojoj poruci nadbiskup je stavio naglasak na obitelj, posebno na ulogu majke u obitelji dotičući se brojnih suvremenih izazova i poteškoća obiteljskoga života.

Nadbiskup u Makarskoj na treću nedjelju došašća

Za vjernike Makarskog dekanata treća nedjelja došašća ove je godine protekla u znaku posjeta splitsko-makarskog nadbiskupa, mons. Marina Baršića južnom dijelu te nadbiskupije. Uz nazočnost župnika don Pavla Banića nadbiskup je predvodio misno slavlje u makarskoj katedrali sv. Marka evanđeliste gdje je ovom prilikom i podijelio sakrament krštenja.

Nadbiskup Barišić primio Pawela Wlodarczykoga, počasnog konzula RH u Krakowu

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u petak, 15. prosinca, u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu gospodina Pawela Wlodarczykoga, počasnoga konzula Republike Hrvatske u Krakowu (Poljska) u pratnji s dr. sc. Leonom Grubišićem. Susretu su još nazočili generalni vikar mons. Miroslav Vidović, pastoralni vikar mons. Nediljko Ante Ančić, v. d. dekana Katoličkoga bogoslovnog...