Preminuo don Pavao Medić

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Pavao Medić (1934. – 2023.) preselio se u vječnu domovinu 28. siječnja 2023.

Ispovijest vjere i prisega kandidata za đakonat Hvarske biskupije

U nedjelju 15. siječnja u kapeli Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu za vrijeme svečane večernje službe koji je predvodio rektor CBS-a Don Đuliano Trdić, kandidat za đakonat Hvarske biskupije Ivan Brstilo ispovjedio je svoju vjeru i prisegnuo vjernost Katoličkoj Crkvi.

Rekolekcija za bogoslove u Vepricu

Prvu ovogodišnju rekolekciju bogoslovima je u Vepricu, 13. i 14. siječnja održao don Jure Lovrinčević, župni vikar župe svetog Marka u Makarskoj.

Pokop fra Marijana (Mate) Mandaca

Fra Marijan (Mate) Mandac pokopan je u ponedjeljak 9. siječnja na groblju Lovrinac u Splitu, izvijestila je Franjevačka provincija Sv. Jeronima.

Preminuo fra Marijan Mandac

Fra Marijan Mandac, član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, preminuo je u četvrtak 5. siječnja 2023. okrijepljen sakramentima u 84. godini života, 68. redovništva i 59. svećeništva.

Imotski: Sprovod fra Željka Tolića

U srijedu 28. prosinca 2022. u Imotskom ispraćen je na posljednji počinak fra Željko Tolić, svećenik, profesor na KBF-u u Splitu i župnik u Slivnu, bivši provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, koji je nakon teške bolesti preminuo u bolnici u Zagrebu 24. prosinca 2022. u svojoj 60. godini života, 41. redovništva i 33. svećeništva.

Formacijski susret s bioetičarkom dr. Mirjanom Radan

Dr. Mirjana Radan, specijalistica ginekologije i porodništva, a ujedno i profesorica bioetike, vodila je u subotu, 17. prosinca formacijski susret za bogoslove Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu. Kao ginekologinja, Mirjana Radan je liječnica koja poznaje bioetičke dileme iz vlastite kliničke prakse, bilo da je riječ o pitanjima vezanim uz medicinsko potpomognutu oplodnju...

Nadbiskup Kutleša kod Kćeri Božje ljubavi na Marjanu

Na uočnicu blagdana Drinskih mučenica, 14. prosinca, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša posjetio je samostan Majke Božje Divne na splitskom Marjanu, gdje je slavio euharistiju u zajedništvu s redovnicama iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, generalnim vikarom don Franjom Frankopanom Velićem i don Ivanom Jakuljom.