Sprovod don Petra Dukića u Košutama

Na Uskrsni ponedjeljak, dana 13. travnja 2020. godine, ispraćen je na posljednji počinak don Petar Dukić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Zbog okolnosti pandemije koronavirusa tiho je sahranjen u krugu obitelji i nekoliko svećenika. Sprovodne obrede predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

Više od 130 svećenika i 7 đakona Splitsko-makarske nadbiskupije okupilo se, u srijedu 11. ožujka, na korizmenoj rekolekciji u Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu. Susret je započeo molitvenim dijelom u kapeli Milosrdnog Isusa. Pokorničko bogoslužje i ispit savjesti predvodio je župnik Župe Navještenja BDM – Vrgorac fra Josip Repeša.

Pogreb fra Petra Vrljička

U subotu, 7. ožujka 2020., u Imotskom, ispraćen je na posljednji počinak fra Petar Vrljičak, svećenik Franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja, iznenada preminuo u Baškoj Vodi u utorak 3. ožujka u 60. godini života, 41. redovništva i 33. svećeništva.

Susret svećenika Trogirskog dekanata

U srijedu 19. veljače održan je redoviti susret svećenika Trogirskog dekanata. Susret je započeo klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, molitvom te razmatranjem o Kristovu licu - licu nježnosti i milosrđa.

Zatim je zanimljivo predavanje održala koordinatorica udruge „40 dana za život“ gđa Marija Šošić. Svećenicima je predstavila djelovanje udruge u svijetu, ali i u našoj...

Proslava Svijećnice i Dana posvećenog života u Splitu

„Starac Šimun nas u Hramu upozorava na potrebu čežnje i oduševljenja. Pozvani smo vratiti se u vrijeme u kojem smo prvi put odlučili krenuti za Isusom. Tada je svatko od nas bio siguran kako je pronašao najbolje odgovore na svoja životna pitanja. Ti odgovori su nam Božji dar, vrelo oduševljenja i radosti. Prema njima se trebamo usmjeriti svaki put kada tragamo za izvornošću svojih...

Susret pape Franje i mons. Ante Jozića

Papa Franjo primio je danas 22. siječnja u privatnu audijenciju izabranog naslovnog nadbiskupa Cisse, apostolskog nuncija mons. Antu Jozića, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, ne navodeći pojedinosti susreta.

VIDEO: Upoznajte Nadbiskupsko sjemenište u Splitu

Nova emisija Laudato televizije „Sjemenište danas“ prvi puta na male ekrane donosi pojedinosti iz života sjemeništa u Hrvatskoj. Gledatelji tako imaju priliku saznati što je to zapravo sjemenište, upoznati se s duhovnim zvanjima, ljepotama Božjeg poziva i odaziva, kršćanske vjere i njezinih vrijednosti. Upoznat će se i tijek sjemenišne godine i sjemenište kao mjesto dijeljenja, učenja i...