Preminuo don Jure Žuro

Dana 11. lipnja 2024., predan u volju Božju i okrijepljen svetim sakramentima, preselio se u vječnu domovinu

Duhovne vježbe za đakone uoči svećeničkog ređenje

U svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu, od 12. do 17. svibnja 2024., devetorica đakona, imali su petodnevne duhovne vježbe pred svećeničko ređenje. Kroz pet dana đakoni su u šutnji i molitvi razmišljali o Božjoj riječi pod vodstvom don Stipana Šurlina, upravitelja svetišta u Vepricu.

Proslava 40. obljetnice misništva

Šestorica svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije proslavili su u srijedu 15. svibnja 2024. u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu 40. obljetnicu misništva.

Održan susret franjevačkih bogoslova iz Hrvatske i BiH

Susret svih franjevačkih bogoslova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, njih šezdesetak, održan je od petka 19. do nedjelje 21. travnja u kući susreta Tabor u Samoboru, objavljeno je na portalu Fra3.

Primanje kandidata za svete redove đakonata i prezbiterata u CBS-u

U Centralnom bogoslovnom sjemeništu svečano je proslavljeno primanje kandidata za svete redove đakonata i prezbiterata. Svečanu svetu misu tom prigodom predvodio je splitsko-makarski nadbiskup u miru mons. Marin Barišić, a u koncelebraciji su bili don Vedran Torić, rektor bogoslovije, don Jure Vrdoljak, duhovnik bogoslova, don Danko Kovačević, vicerektor u bogosloviji te ostala...

Susret nadbiskupa Križića s kanonicima

Dana 16. veljače u Nadbiskupskom ordinarijatu upriličen je susret splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Zdenka Križića s kanonicima Prvostolnog kaptola. Sastanku su nazočili svih devet kanonika koliko broji katedralni kaptol.