Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Hodočašće mladih Solin – Sinj

 

Poštujući važeće epidemiološke mjere, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira tradicionalno hodočašće mladih čudotvornoj Gospi Sinjskoj, u subotu 8. kolovoza.

Duhovni susret započinje na Gospinom otoku u Solinu u 19.30 sati sakramentom pomirenja, te euharistijskim slavljem koje u 21.00 sat predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Nakon svete mise mladi kreću na hodočašće prema Svetištu Gospe Sinjske gdje će, mons. Miroslav Vidović, generalni vikar, na samostanskom dvorištu za hodočasnike slaviti sv. misu u nedjelju, 9. kolovoza, u 6.00 sati.

Kao i svake godine policija osigurava hodočašće. Zbog sigurnosnih razloga u dogovoru s policijom odlučeno je da se, umjesto glavnom prometnicom ove godine ide novouređenom Stazom Gospi Sinjskoj koja se proteže uz glavne prometnice, a jednake je dužine. Staze je obilježena, a hodočasnike će uz policiju pratiti i Hrvatska gorska služba spašavanja. Sastavni dio hodočasničke duhovnosti jest poštivanje policijskih, a ove godine i epidemioloških mjera i preporuka, kao i čuvanje okoliša uzduž staze.