Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Predstavljanje knjige "Prijeđimo prijeko Promijeniti život? U svakome od nas postoji još jedna obala do koje treba doći"

 

Prijeđimo prijeko Promijeniti život? U svakome od nas postoji još jedna obala do koje treba doći., autora don Benita Giorgette, moliškog Hrvata i svećenika biskupije Termoli-Larino u Italiji.
Predstavljanje knjige će se održati u srijedu, 7. lipnja 2023., s početkom u 19 h u Palači Milesi, Trg Braće Radić 7, Split. 
Knjigu predstavljaju: doc. dr. sc. fra Ante Akrap, dr. sc. fra Petar Milanović Trapo i sam autor Benito Giorgetta. 
 
Ukratko o sadržaju knjige:
Knjiga Prijeđimo prijeko razgovor je autora s Luigijem Bonaventurom – kodno ime bivšeg mafijaša, a sada pokajnika, obraćenika i suradnika pravosuđa. Sama knjiga, kao i autorovi uvodi u razgovor i uvodna poglavlja takvi su da je kroz njih teško, gotovo nemoguće, proći nedodirnut. Knjiga je živo svjedočanstvo da bolji svijet ne samo može  postojati nego da i postoji, da u biti nema puta bez povratka, mrtve točke s koje se ne može natrag. Ona (po)kazuje kako je promjena života doista moguća, da se može doći do druge obale. Kao što Isus kaže učenicima: „Prijeđimo prijeko“ (Mk 4, 35). Predgovor knjizi napisao je papa Franjo, koji između ostaloga kaže: „Važno je ne ostati na zemlji. (…) Padamo svi. Bitno je da ne želim ostati ležati na zemlji.