Čestitka nadbiskupa Barišića novoimenovanom nadbiskupu koadjutoru Kutleši

Dragi brate biskupe Dražene, nadbiskupe koadjutore!

Uputivši svoju molbu Svetom Ocu da mi dodjeli nadbiskupa koadjutora, svakodnevno sam je pratio i svojom molitvom. Stoga obradovala me je vijest da je Tebe, biskupe Dražene, papa Franjo dodijelio meni za nadbiskupa koadjutora koji će nastaviti voditi Splitsko-makarsku nadbiskupiju kao moj nasljednik tj. kao nasljednik sv. Dujma zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Drago mi je što je Božja providnost izabrala Tebe za pomoćnika i nasljednika na stolici splitskih nadbiskupa jer Te poznajem kao mladog čovjeka, vrijednog radnika, dobrog svećenika, iskrena i razborita biskupa. Zahvaljujem Ti što si prihvatio imenovanje i što ćeš doći u Split služiti vjernicima ove slavne i drevne Nadbiskupije. Osim što su drevne, naše biskupije na tlu Hrvatske, Split i Poreč baštine i bogato naslijeđe iz prvih kršćanskih vremena, mučenika svetog Dujma i svetog Mavra.

Nadbiskupe Dražene, dolaziš iz Crkve svetog Mavra i Istarskih mučenika u Crkvu svetog Dujma i Solinskih mučenika. Likovi ovih naših svetih zaštitnika i pastira zajedno su prikazani na mozaiku kapele svetog Venancija uz Lateransku baziliku u Rimu.

Dok Ti zahvaljujem, od srca Ti čestitam ovo imenovanje moleći Dobrog Pastira da nas, današnje pastire, primjer i nebeski zagovor svetih zaštitnika prati u našem biskupskom služenju da sve bude na veću slavu Božju i na spasenje braće i sestara.

Radujem se suradnji s Tobom i primam Te otvorena srca.

Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje!

Mons. Marin Barišić, nadbiskup