Župa Sv. Križ – Veli Varoš obranila naslov i ponovno osvojila Ministrantsku malonogometnu ligu „Ivan Merz“ Split 2024.

Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 održana je u subotu 16. ožujka 2024. U ovoj 18. sezoni lige bilo je prijavljeno 24 župne ekipa s područja Nadbiskupije, a u završnicu je ušlo osam najboljih ekipa. Ove godine se po prvi puta MMNL paralelno igrala i u Neretvanskom dekanatu.

Od splitskih župa u završnici su se natjecale ekipe s Trstenika, Visoke, Ravnih Njiva i Velog Varoša. Među najboljih osam plasirala se i župna ekipa Gospe u Siti (Strožanac) i župna ekipa Sv. Marka iz Makarske te dvije najbolje ekipe iz Neretvanskog dekanata Sv. Ilija i Sv. Nikola iz Metkovića.

Na odigravanju uzbudljive završnice na igralištu splitskoga Nadbiskupskog sjemeništa skupilo se oko 300 ministranata, voditelja i župnika te ostalog naroda koji su bodrili svoje ekipe.

Ovogodišnji pobjednik je ujedno i prošlogodišnji pobjednik splitska župa sv. Križa – Veli Varoš. Od njih je u finalu bila lošija ministrantska ekipa župe sv. Marka – Makarska. Treće mjesto osvojila je ekipa župe sv. Ivana Krstitelja - Trstenik, a četvrto mjesto ekipa župe sv. Nikola - Metković koja je ujedno osvojila „Fair play“ pehar za uzorno ponašanje tijekom cijele sezone.

Za najboljeg igrača proglašen je Miro Božić, ministrant župe Veli Varoš, a za najboljeg golmana Marko Zekić iz iste župe. Najboljim strijelcem je proglašen Mihovil Vidović, ministrant župe sv. Ilija Metković.

Don Ivan Terze, povjerenik za pastoral mladih, ministrantima je u ime Splitsko-makarske nadbiskupije uručio pehare i nagrade. Čestitao je svim ekipama te prenio pozdrave našeg nadbiskupa mons. Zdenka Križića. Zahvalio im na trudu kako na terenu tako i u svojim župnim zajednicama te ih potakao da ove korizme i Uskrsa budu pravi primjer služenja Gospodinu kod oltara. Ministrantima se poticajnim riječima obratio i voditelj MMNL Split Duje Gale, potaknuvši ih da se natjecanju pridruže i iduću sezonu.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treći susret ciklusa pod nazivom „Četvrtak za dušu“ upriličen je u četvrtak, 18. travnja u Župi Presvetog Srca Isusova ...
U srijedu 17. travnja održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom „Seks na eks“. Gost predavač bio je ...
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...