Imenovanja i premještaji u Nadbiskupiji 2013.

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije, koji stupaju na snagu u drugoj polovici kolovoza. Prof. dr. don Nediljko Ante Ančić imenovan je nadbiskupskim vikarom za pastoral, a na mjesto kancelara Splitsko-makarske nadbiskupije imenovan je don Ratomir Vukorepa, dosadašnji župni vikar Sv. Pavla na Pujankama u Splitu. Prof. dr. don Mladen Parlov oslobođen je službe ravnatelja Nadbiskupskog Sjemeništa koju preuzima mr. don Jenko Bulić, dosadašnji koordinator za permanentno obrazovanje i svećeničke susrete.


Stanje mira, zbog kanonske dobi, prihvatio je župnik Sv. Petra u Cisti Provo, don Bogoslav Bartulović, a župu preuzima don Srećko Franić, dosadašnji župnik Sv. Martina u Rudi. Za župnika u Rudi imenovan je don Marin Matijaca koji je služio kao župnik u župi Presvetog Srca Isusova u Vrpolju-Čačvini i župi Sv. Roka u Strizirepu. Te župe preuzima mladomisnik don Josip Bečić. Mladomisnik don Zvonimir Mijić imenovan je župnikom župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Srijanima i Sv. Luke u Trnbusima, a dosadašnji župnik don Ivan Kovačević imenovan je župnikom župe Presvetog Trojstva u Sitno Donjem te bolničkim kapelanom na Križinama u Splitu umjesto dosadašnjeg župnika i bolničkog kapelana don Marka Klarića. Don Jure Bjeliš, dosadašnji župni vikar Gospe od Otoka u Solinu odlazi na postdiplomski studij u Rim, a u Solin dolazi don Franko Prnjak, župni vikar iz župe Sv. Nikole u Metkoviću. Mladomisnik don Domagoj Jelača imenovan je župnim vikarom Sv. Pavla na Pujankama u Splitu umjesto don Ratomira Vukorepe. Mladomisnik don Franjo-Frankopan Velić nastavlja službu nadbiskupova tajnika.
Don Ante Antunović koji je obnašao službu kancelara Splitsko-makarske nadbiskupije i župnika u župi Sv. Jurja u Vojniću-Gardunu premješten je za sužupnika u župu Sv. Nikole u Metkoviću. Za župnika župe Vojnić-Gardun imenovan je don Zdravko Vučak, župnik Sv. Josipa u Dugom Ratu, a u Dugi Rat dolazi don Božo Ćubelić, dosadašnji župnik Porođenja Blažene Djevice Marije u Tugarima. Župu Tugare preuzima don Mladen Ivišić koji je do sada služio u župama Krista Kralja u Lokvičićima i Sv. Ivana Krstitelja u Ričicama. Za župnika u Lokvičićima i Ričicama imenovan je don Neven Vuković, dosadašnji župnik Sv. Mihovila Arkanđela u Ravči. Don Carlos Taborda, sužupnik Sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu, imenovan je župnikom župe Sv. Petra u Muću Gornjem; don Pavao Pavić iz Muća Gornjeg premješten je za župnika u župu Ravča.
Dekreti i premještaji među redovničkim svećenicima na području Splitsko-makarske nadbiskupije. U Provinciji Presvetog Otkupitelja: Fra Miljenko Odrljin imenovan je župnikom župe Sv. Jeronima Veliko Brdo umjesto dosadašnjeg župnika fra Filipa Milanovića Trapo. Mladomisnik fra Antonio Mravak postaje župni vikar Gospe Sinjske u Sinju zamjenjujući dosadašnjeg župnog vikara fra Jozu Zrnčića. Fra Leo Delaš oslobođen je službe župnog vikara u župi Gospe Ružarice u Vrlici, a fra Rafael Begić razriješen je službe župnog vikara Sv. Mihovila u Prološcu. Mladomisnik fra Ivan Vuletić imenovan je župnim vikarom Sv. Franje u Imotskom. U Hrvatskoj provinciji franjevaca trećoredaca: Župnik fra Petar Grubišić i župni vikar fra Jerko Penava u župi Sv. Obitelji na Sukoišanu u Splitu razriješeni su službe, a za novog župnika Sv. Obitelji imenovan je fra Ive Martinović. Isto tako kod otaca salezijanaca u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu došlo je do promjena: na mjesto župnog vikara don Filipa Tomića dolaze don Ivan Vargec i don Anto Adžamić.