Susret svećenika Poljičkoga dekanata

Svećenici Poljičkog dekanata u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji susreli su se u srijedu 18. rujna 2013. u Dugom Ratu na mjesečnu rekolekciju. Sastanak je počeo u župnoj crkvi sv. Josipa klanjanjem pred presvetim Sakramentom.


U dvorani pastoralnog centra dr. don Ante Mateljan imao je izlaganje s naslovom Kako s krizmanicima? - Neki praktični prijedlozi. Predavač koji je i djelitelj krizme, a također djeluje u župnom pastoralu kao vjeroučitelj krizmanika, tvrdi da su u mnogim župama pripreme krizmanika upitne vrijednosti. Katekizam Katoličke Crkve, veli on, ima težak i bremenit jezik teologije, tradicije i Biblije i trebao bi poslužiti za pripremu drugih katekizama. Obrazložio je da bi za plan i program priprema za krizmanike bilo vrijedno upotrebljavati katolički katekizam YOUCAT s dodatnim izdanjima: YOUCAT - Molitvenik za mlade i YOUCAT - Priprava za sakrament potvrde (za krizmanike i za voditelje).


Ohrabrio je nazočne svećenike da prihvate nove tehničke mogućnosti i da u svoj rad uključe župne suradnike te ulože truda i upornosti u pripremi krizmanika.
Na susret je došao i novi pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Nediljko Ante Ančić koji je predstavio svoju novu službu. Pastoralni vikar je, povrh skrbi za subraću, osobito zadužen za trajnu intelektualnu, duhovnu i pastoralnu formaciju svećenika.
Svećenike je primio i ugostio novi župnik Dugog Rata don Božo Ćubelić.
Uz pozdrav u Kristu!


Tajnik dekanata don Ante Delić i dekan don Vlade Đuderija.