Nadbiskup Barišić posjetio klauzurne redovnice

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić posjetio je tijekom božićne osmine samostanske zajednice klauzurnih redovnica u Trogiru i Splitu. Ovim već tradicionalnim pohodom, Nadbiskup želi zahvaliti sestrama za njihove molitve i žrtve koje prikazuju Bogu za vjernike i svećenike Splitsko-makarske nadbiskupije, za Crkvu i za čitav svijet.




U Trogiru je u petak 27. prosinca, u pratnji župnika don Pavla Piplice pohodio časne sestre benediktinke. U srdačnom i otvorenom razgovoru prisjetili su se važnijih događaja iz ove godine koja je na izmaku, izmijenivši osobne dojmove i mišljenja. Također su razgovarali o pripremama za proslavu 950. obljetnice dolaska sestara benediktinki u Trogir. Naime, godine 1064., zauzimanjem sv. Ivana Trogirskoga osnovan je današnji samostan, te od tada benediktinke neprekinuto djeluju u Trogiru.


U subotu 28. prosinca, posjetio je splitske klarise u Samostanu sv. Klare. U ugodnom razgovoru, sestre i Nadbiskup izmijenili su dojmove o proteklim božićnim slavljima, osobito o nekim duhovnim momentima koji su vrijedni zapažanja. Nadbiskup Barišić pripovijedao je također o nedavnom nadbiskupijskom hodočašću u Svetu Zemlju, iznijevši neke zanimljive crtice iz Betlehema i drugih svetih mjesta.