Susret svećenika Kaštelanskoga dekanata

U srijedu, 19. veljače 2014. u župi Kraljice mučenika u Radunu (Kaštel Stari) održan je dekanatski susret Kaštelanskog dekanata, na kojem su nazočili župnici svih osam kaštelanskih župa.


Molitveni dio susreta započeo je euharistijskim klanjanjem u župnoj crkvi, koje je predvodio domaći župnik don Mate Škaričić, razmišljajući o pitanju koje su apostoli postavili Isusu: "Učitelju, gdje stanuješ?"




O temi dekanatskog susreta "Mladi i stariji  u pastoralu župne zajednice€ť govorili su predavači  dr. don  Nediljko Ante Ančić, pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije i č. s. Ljiljana Todorić, dipl. iur., predsjednica Katoličke udruge Lovret Split. Don Ante je na temelju nedavno održanih rasprava na Pastoralnom i Prezbiterskom vijeću Nadbiskupije istaknuo aktualne probleme i perspektive pastorala svih uzrasta, osobito se osvrnuvši na pastoral zaručnika, zatim braka i mladih obitelji. S. Ljiljana je razložila mogućnosti organizacije pastorala starih, bolesnih i nemoćnih osoba u župnim zajednicama, te angažiranje volontera i laika kao župnih suradnika na tom polju.


Susret je nastavljen rješavanjem nekih tekućih pitanja u dekanatu i zaključen radnim ručkom u župnom dvoru.