Proslava jubileja i doživotno zavjetovanje kod školskih sestara franjevki

Školske sestre franjevke Krista Kralja splitske Provincija Presvetog Srca Isusova, 10. rujna na Lovretu u Splitu, svečanim misnim slavljem proslavile su jubileje redovničkog života: 50, 60 i 70 godina, a s. Mirjana Puljiz položila je svoje doživotne zavjete.

Misno slavlje predvodio je fra Ante Udovičić. U homiliji se zaustavio na pojmu obećanje/obećati. Posvijestio je kako smo svi mi na neki način u našim međuljudskim odnosima, u našem odnosu prema dragom Bogu nešto obećali. Obećati je ključna riječ jezika ljubavi, obećati znači istodobno najaviti i zajamčiti darove, proglasiti se sigurnim u budućnost i dati dio sebe. Fra Ante je na kraju naglasio kako slavlje naših obećanja, zavjeti, odnosno sadašnji trenutak nije ništa drugo doli radosna vijest: ona u kojoj živimo kao i radosna vijest svijetu kojemu smo darovane i koji nam je darovan s nakanom da svi jednom uđemo u radost Gospodara svoga.                                                                               

Nakon euharistijskog slavlja na kojem su sudjelovale sestre Lovretske zajednice ali i ostalih zajednica, proslava je nastavljena za obiteljskim stolom.

U Lovretskoj zajednici radosno je bilo i 8. rujna, na blagdan Male Gospe kada su u nazočnosti cijele samostanske zajednice Školskih sestara franjevaka na Lovretu, pod večernjom molitvom Crkve Katarina Vrdoljak primljena u novicijat, a Vlatka Katkić u postulaturu.

Obred primanja u novicijat predvodila je s. Andrea Nazlić, provincijalna predstojnica, koja je za tu prigodu s. Katarini, Vlatki i cijeloj lovretskoj zajednici uputila tople i iskrene riječi ohrabrenja.