Redovničko oblačenje u splitskom samostanu sestara klarisa

U samostanskoj crkvi sestara klarisa u Splitu, u subotu 17. rujna , na blagdana Rana sv. Oca Franje, tri postulantice obukle se franjevački habit sv. Majke Klare Asiške i ušle u novicijat Samostana sv. Klare u Splitu.

Koncelebrirano misno slavlje i obred predvodio je kapelan sestara klarisa, o. Josip Lucić, OFM. U koncelebraciji su bili: rektor Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu don Jure Bjeliš, generalni vikar Mostarske biskupije don Željko Majić, ispovjednik zajednice fra Miroslav Bustruc i ostali svećenici.

Na kraju euharistijskog slavlja održan je obred redovničkog oblačenja pri kojem su novakinje dobile novo ime: s. M. Josipa od Presvetog Lica Isusova (Stanka Bjeliš), s. M. Veronika od Presvetog Oltarskog Sakramenta (Petra Vukić) i s.M. Rafaela od Krista Kralja (Gojana Korać). U zajednici sestara klarisa u Splitu sada živi 21 sestra s č. Majkom Dolores Mandić. Tom radosnom događaju za nas i cijelu Crkvu, nazočili su uz svećenike i brojne obitelji mladih sestara, s vjernicima koji redovito dolaze u samostansku crkvu sestara sv. Klare u Splitu.