Prva nedjelja došašća u splitskom Sjemeništu

Već tradicionalno, na prvu nedjelju došašća, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pohodi Nadbiskupsko sjemenište u Splitu te sa sjemeništarcima i njihovim odgojiteljima slavi svetu misu. Tako je bilo i ove godine, u nedjelju 3. prosinca. U koncelebraciji su bili ravnatelj Sjemeništa dr. don Edvard Punda, prefekt don Vedran Torić i duhovnik don Mato Brečić.

„Došašće je najbolje opisati Isusovim riječima: pazite i bdijte. Upravo ovo vrijeme u koje smo zakoračili je vrijeme naše budne prisutnosti. Često kao da nas nema, udaljili smo se od Gospodina, sebe i bližnjih. Fali čovjek. Zato u ovo vrijeme trebamo potražiti sebe. Krist je uvijek tu i čeka nas“, istaknuo je nadbiskup u homiliji. Nadodao je da je ova priprava za Božić vrijeme topline, ljudskosti, blizine i dobrote koju bi trebali živjeti u našim odnosima. Onda bi to bio pravi advent. „Draga mladosti, budućnosti naše Crkve, dozvolite da Gospodin otkrije čovjeka u vama kako bi vam ovo vrijeme budnosti postalo stil života“, zaželio je nadbiskup.

Zahvalu mons. Barišiću uputio je ravnatelj dr. don Edvard Punda. „Vi ste prvi odgojitelj u ovom našem Sjemeništu. Hvala na ljubavi koju nam pokazujete i na poticajnim riječima“, kazao je. Druženje je nastavljeno zajedničkim objedom. Trenutno je u Sjemeništu šesnaest sjemeništaraca.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Na završetku misnog slavlja biskupskoga ređenja u Hvaru održani su prigodni govori. Prvi govor održao je ...
Nadbiskupsko sjemenište u Splitu domaćin je od 27. do 29. travnja ovogodišnjeg susreta sjemeništaraca malih sjemeništa, ...
Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije Boris Vidović obranio je 19. travnja 2018. godine na Papinskom sveučilišta ...
U ponedjeljak 16. travnja u franjevačkoj crkvi Svete Marije u Makarskoj splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić ...
Franjevački klerikat u Splitu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja prvi put ove godine u organizaciji ...
Nadbiskupsko sjemenište u Splitu i Nadbiskupijska klasična gimnazija „Don Frane Bulić“ svečanom su akademijom ...
Uoči svetkovine Navještenja Gospodinova, u nedjelju Božjega milosrđa, 8. travnja, u kapeli Navještenja Gospodinova u ...
Uoči svetkovine Božanskog Milosrđa, 7. travnja 2018. radosno smo proslavile Dan Provincije u molitvi i zajedničkome ...