Proslavljen Dan svjedoka vjere 2019.

U samostanu Školskih sestara franjevki na Lovretu u Splitu, 24. ožujka obilježen je Dan svjedoka vjere - dan kada se spominjemo misionara i misionarski diljem svijeta.

Susret je započeo pozdravom sestre Tamare Bota nakon kojeg je sestra Darija predstavila misije Školskih sestara franjevki u Kongu. Potom je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz prigodne meditativne tekstove predvodio don Jakoslav Banić, župnik župe Dubrava i Gornje Sitno koji je ujedno i povjerenik za misije Splitsko-makarske nadbiskupije.

Euharistijsko slavlje predvodio je rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu don Jure Bjeliš u koncelebraciji sa don Jakoslavom i pater Marijanom iz Družbe Isusove. Don Jure je u propovijedi naglasio kako smo svi pozvani boriti se za istinu, onu istinu koja je proganjana. „Pozvani smo hoditi za svjetlom koje osvjetljuje svaku tamu. Danas se prisjećamo svih onih koji siju sjeme Života kroz poziv služenja. Prihvatiti put kojim je Krist išao jest hoditi putem svetosti“. U svjetlu liturgijskih čitanja don Jure je naglasio kako Bog poziva, a čovjek je taj koji se ulazeći u zajedništvo s Bogom odaziva.

Na samom kraju riječi zahvale uputio je don Jakoslav naglasivši kako je smisao ovakvog susreta hod sa misionarima te molitva za one koji radosnu vijest spasenja donose na sve krajeve svijeta i koji su položili svoj život svjedočeći Krista raspetoga i uskrsloga.

Cijeli susret svojim pjevanjem je uveličao Komorni zbor bogoslova Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu i zbor Školskih sestara franjevki pod ravnanjem sestre Mirije Tabak i uz orguljašku pratnju mo. don Ivana Urlića. Molimo Gospodina da nam udijeli mnogo radosnih navjestitelja evanđelja kako bi istinsku ljubav Boga Oca upoznali svi ljudi svijeta te da se dostojno zovemo djecom Božjom.