Inicijativa okupljanja duhovnih zvanja Neretvanskog dekanata

U zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu u četvrtak, 28. ožujka, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je rektora Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu don Juru Bjeliša i animatora za duhovna zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Josipa Repešu.

Razgovaralo se o organizaciji susreta duhovnih zvanja Neretvanskog dekanata na kojem bi se okupili svećenici, redovnici i redovnice koji su potekli s Neretvanskog područja, a sve u svrhu spomena i promoviranja postojećih zvanja te poticaja za buduća.

Susreti bi se trebali održavati jednom godišnje, a dogovoreno je da prvi takav probni susret bude 27. srpnja 2019. u župi sv. Nikole b. u Metkoviću. Misno slavlje u 10.30 sati predvodit će splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Na susretu je bilo govora i o nacionalnoj molitvi za duhovna zvanja koja bi se organizirala u petak 10. svibnja 2019. godine u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu. Svetu misu u 20.30 sati sa svecenicima, redovnicima i redovnicama, sjemenistarcima i bogoslovima iz Splita i Sinja kao i mladima organiziranima u zajednici SKAC predvodit će nadbiskup mons. Marin Barišić. Poslije mise predviđeno je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Susret organiziraju povjerenstvo za pastoral zvanja franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, Ured za pastoral zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije i Unija redovnika Hrvatske.