Imotski: Sprovod fra Željka Tolića

U srijedu 28. prosinca 2022. u Imotskom ispraćen je na posljednji počinak fra Željko Tolić, svećenik, profesor na KBF-u u Splitu i župnik u Slivnu, bivši provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, koji je nakon teške bolesti preminuo u bolnici u Zagrebu 24. prosinca 2022. u svojoj 60. godini života, 41. redovništva i 33. svećeništva.

U 13 sati u crkvi svetoga Frane započela je misa zadušnica koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Dražen Kutleša, koji se u propovijedi oprostio od fra Željka, a u koncelebraciji su bili provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše, generalni vikar splitsko–makarske nadbiskupije mons. Franjo Frankopan Velić, provincijal Franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, fra Zoran Kutleša, gvardijan samostana u Imotskom i provincijski vikar, te još osamdesetak svećenika.

Foto: fra Mate Šakić

Na misi su bili prisutni i sjemeništarci, bogoslovi, časne sestre, studenti KBF-a i vjernici iz Imotskog kao i okolnih župa, osobito iz Slivna i fra Željkove rodne župe Vinjani.

Pred kraj euharistije, oproštajnu riječ uputio je uime Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja otac provincijal fra Marko Mrše, uime Katoličkog bogoslovnog fakulteta dekan fra Šimun Bilokapić, uime kolega fra Radoslav Tolić, uime župe Slivno Ivan Mandić, zahvalni govor izrekla je i Antonija Anić Duić, a uime fra Željkove obitelji sinovac Vlade i na kraju od fra Željka se oprostio fra Zoran Kutleša, gvardijan.

Nakon svete mise, na groblju Gospe od Anđela, uslijedio je sprovodni obred kojeg je predvodio imotski gvardijan fra Zoran Kutleša.