Nadbiskup Puljić mladomisnicima uručio prve dekrete

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić udijelio je, u četvrtak 3. kolovoza u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, dekrete novozaređenim svećenicima Splitsko-makarske nadbiskupije. Susretu je nazočio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopan Velić.

Don Ivan Šesto imenovan je župnim vikarom u splitskoj Župi Presvetoga Srca Isusova – Visoka. Don Igor Goleš vršit će službu župnoga vikara u Župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću. Don Ivan Mamić bit će župni vikar u makarskoj Župi sv. Marka. Don Danijel Maršić će služiti kao župni vikar u Župi sv. Josipa na splitskom Mertojaku. Don Renato Pudar nastavlja službu nadbiskupova tajnika.

Mons. Puljić je poslušao dojmove mladomisnika o ređenju i proslavi njihovih mladih misa. Poručivši mladomisnicima kako trebaju biti svjedoci Kristove radosne vijesti u ovom zahtjevnom vremenu, mons. Puljić im je zaželio da vjernici kojima su poslani u njima uvijek prepoznaju „brižnog i milosrdnog svećenika, čovjeka punog ljubavi koji je spreman dati život za Istinu“. Također, zaželio im je i da im prvi dekreti budu plodonosna polazišna točka njihovog svećeničkog i ljudskog sazrijevanja.

Nakon podijele dekreta, susret je nastavljen zajedničkim druženjem.