Sažalnica Splitsko-makarske nadbiskupije povodom smrti pok. Ivice Luetića

Poštovana obitelji, rodbino i prijatelji pok. Ivana!

Na našem korizmenom hodu prema svetkovini Uskrsnuća Gospodinova zatekla nas je vijest o prijelazu u Domovinu Oca nebeskoga našeg dobrog i plemenitog Ivana. Završio je svoje ovozemaljsko hodočašće te vjerujemo da će ovaj Uskrs slaviti u radosnom zajedništvu svetaca, gledajući Gospodina licem u lice.

U ovim trenucima tuge zbog privremenog rastanka od vašega dragog supruga, oca, djeda i prijatelja, izražavamo vam svoju sućut i s vama dijelimo osjećaje ponosa i zahvalnosti zbog svega dobrog kojeg je pokojni Ivan za života učinio. Splitsko-makarska nadbiskupija zahvalna je pok. Ivanu na neumornom i predanom novinarskom radu u kojem je do posljednjih dana svog zemaljskoga života s velikom ljubavlju i radošću pratio događanja u našoj nadbiskupiji.

Neka mu Gospodin bude vječna nagrada!

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!


Ivica Luetić rođen je 23. travnja 1933. u Skoplju, a podrijetlom je iz Župe Biokovske. Novinarstvom se bavio od 1961. godine i član je Društva hrvatskih katoličkih novinara. Kao stalni i privremeni suradnik pisao je u Fokusu, Sportskim novostima, Zadrugaru, Vikendu, Večernjim novostima, Glasu Slavonije. Bio je dopisnik Hrvatskoga katoličkoga radija, Informativne katoličke agencije te je pisao za Glas Koncila, Hrvatski fokus, Hrvatsko slovo… Prošle je godine u Splitu dobio Nagradu za životno djelo kao jedan od najstarijih terenskih novinara.