Nadbiskup Barišić krizmao mlade Hrvate u Bad Cannstattu

Pod geslom "Diši u nama o Duše svet" sakramenat potvrde, za šezdesetero mladih, u Bad Cannstattu u crkvi Liebfrauen podijelio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

Proslavili smo sakramenat sv. potvrde u Hrvatskim katoličkim zajednicama Stuttgart, Bad Cannstatt i Feuerbach. 60 mladih primilo je sedam darova Duha Svetoga, sakramentalno osposobljeno i svečano uvedeno u punopravni život zajednice. Nadbiskup je u propovijedi istaknu tugu zbog odlaska mnoštva mladih obitelji iz Hrvatske i BiH, ali i radost kad vidi da su ovako lijepo organizirani, aktivni i angažirani u svojim katoličkim misijama.

Potaknuo je mlade na povratak rekavši: "Današnje Evanđelje vas poziva da slijedite Isusa i ne okrećete se. Tako treba! Ali ja, koji sam nakon 12 godina opet došao krizmati u Stuttgart, vas potičem da se i okrenete i pogledate odakle ste došli i kad tad se odlučite vratiti u Domovinu bogatiji za iskustva i znanja koja ste stekli!“.

Čitanja, molitvu vjernika, pozdrav nadbiskupu i zahvalu izrekli su krizmanici. Zbor, krizmanici i mladi Hrvatskih katoličkih zajednica predvodili su misno pjevanje, pod vodstvom i uz orguljašku pratnju pastoralnog referenta Ivana Bošnjaka i njegovih asistentica.