Šesti dan devetnice u čast sv. Dujma - koncert Kaštelanskih crkvenih pučkih pivača

Šestog dana devetodnevne priprave za blagdan patrona sv. Dujma, u subotu 3. svibnja u splitskoj katedrali, svečano misno slavlje predvodio je župnik katedrale don Tomislav Ćubelić. Misno slavlje pjesmom je obogatio Zbor sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog Splitske provincije Navještaja Gospodina pod vodstvom s. Marte Škopljanac - Mačina.


 



U propovijedi don Tomislav Ćubelić, govoreći o izvoru života, između ostalog je kazao: ''Život počinje riječju početak. Znamo da nismo prisustvovali svom početku. To je fascinantno, nitko od nas nije bio na svom početku. Nemamo nikakva traga i ništa nije ostalo u našem sjećanju od našeg početka". Župnik je naglasio kako nitko živ ne može sebi dati život već je svatko dobio život. Nitko tko živi nije život sam.  Živo biće je živo, ali nije život. Zatim se zapitao ''Odakle život? Bog je Život! Dakle, susret sa Životom događa se samo u životu, a život je Bog".


Nakon euharistijskog slavlja održan je koncert na kojemu su sudjelovali Crkveni pučki pivači iz Kaštel Sućurca i Kaštel Lukšiča. Pučki pivači koji djeluju u crkvi sv. Jurja mučenika u Kaštel Sućurcu otpjevali su stare pučke napjeve 'Isuse,  svih spasitelju', 'Puče moj', ' Ispovidajte se', 'Pjevajmo, braćo kršćani', i 'Tebe Boga hvalimo'. Pivači iz Kaštel Lukšića koji djeluju u župi Uznesenja BDM otpjevali su stare pučke  pjesme 'Slava, čast i hvala ti', 'Svetoj žrtvi krsnci', 'Zdravo zvizdo mora', 'O Marijo Majko', 'Zdravo, morska zvizdo mila' i 'Marijo, Marijo'.