Osmi dan devetnice sv. Dujmu: Šibenčani hodočastili u splitsku prvostolnicu

Osmi dan devetnice sv. Dujmu, u nedjelju 5. svibnja, u splitsku su prvostolnicu hodočastili Šibenčani, a misno je slavlje, u zajedništvu sa splitskim katedralnim župnikom don Tomislavom Ćubelićem, dr. sc. don Antom Mateljanom i maestrom don Šimom Marovićem, predvodio don Krešimir Mateša, župnik šibenske katedrale.

„Isus je na uskrsnoj obali života i obraća se učenicima koji su na moru - u svijetu u kojem, uz svu spretnost i znanje, nisu uspjeli uloviti ništa. Samo poslušnost Gospodinu donosi obilat rod“, poručio je don Krešimir u propovijedi i nadodao da je važno baciti mrežu na pravu stranu te pokoravati se Bogu, a ne ljudima, baš onako kako je to učinio sv. Dujam, pastir po srcu Gospodinovu. „Mi, Dujmovi potomci, želimo slijediti njegov primjer, ostati vjerni u ljubavi prema Gospodinu, baš poput svetog Petra, kako bi od te ljubavi mogli živjeti i naši bližnji i kako bismo ih iz tame zla mogli izvlačiti na površinu Božjeg svjetla“, istaknuo je.

Na kraju mise don Krešimir Mateša darovao je knjižicu o šibenskoj katedrali don Tomislavu Ćubeliću i zahvalio mu na pozivu za sudjelovanje u ovogodišnjoj devetnici.

Splitsku su katedralu ispunili zvuci šibenskog Mješovitog katedralnog zbora sv. Jakova koji je pjesmom pratio misno slavlje, a potom održao koncert. Zborom je ravnala Jelena Mikulandra, a za orguljama je bio Nikola Lovrić Caparin. Na koncertu u čast sv. Dujma pridružio im se i komorni orkestar te solistice: Andrea Paić (sopran), Filipa Lovrić (sopran) te Amila Rakvić (mezzosopran).