Posjet nove povjerenice grada Splita Mirne Veža nadbiskupima mons. Barišiću i mons. Kutleši

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić i nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša primili su, u ponedjeljak, 25. travnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu, gospođu Mirnu Veža, povjerenicu Vlade Republike Hrvatske za Grad Split. U njezinoj pratnji bile su: Marina Protić, pročelnica Ureda Grada i Antonia Maletić, pomoćnica pročelnice Ureda Grada, a sastanku je nazočio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Nadbiskupi su čestitali novoj povjerenici grada Splita na odgovornoj službi istaknuvši važnost preuzimanja odgovornosti u teškom vremenu u službi općeg dobra. Povod susretu je ovogodišnja proslava svetkovine svetog Dujma, zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije kao i Dana Grada. Nakon dvije godine prekida zbog pandemije koronavirusa, ove godine bi se proslava održala kao i ranije, svetom Misom na splitskoj Rivi kojoj prethodi procesija. Uoči svetkovine Povjerenica Vlade za grad Split zajedno s prepozitom Prvostolnog kaptola otvara moćnik svetog Dujma kojim započinje svečana Večernja molitva u Katedrali.

Uz to, istaknuli su dosadašnju dobru suradnju Nadbiskupije i grada Splita.

Povjerenica Veža zahvalila je nadbiskupima na gostoprimstvu i konstruktivnoj suradnji. Nadbiskup Barišić darovao je gošćama po krunicu sa svojim grbom i likom sv. Dujma.