Predsjednica „Zaklade Sveta Maravillas od Isusa“ u Opuzenu

Ispred crkve sv. Stjepana prvomučenika u Opuzenu, nakon nedjeljnih misnih slavlja 29. svibnja, koje je predslavio župnik don Ante Antunović, vjernici su mogli kupiti predmete koje izrađuju bosonoge karmelićanke iz Španjolske, koje žive od Božje provodnosti, te knjige i knjižice karmelske duhovnosti.

Povod ovoj inicijativi, nedavno je predstavljanje knjiga o španjolskoj svetici Maravillas koja je preminula na glasu svetosti u Karmelu u Madridu 1974., a Papa Ivan Pavao II. proglasio je svetom 2003. g. Već za svog života bila je na glasu svetosti, a nakon njene smrti, počela su se dešavati velika čuda i do dan danas se dešavaju po cijelom svijetu.

Sanela Mlinarić, predsjednica Zaklade Sveta Maravillas od Isusa, za IKA-u je izjavila kako su u Hrvatskoj pokrenuli razne inicijative. Jedna od njih je - za dar potomstva. U dvije godine imamo preko 140 svjedočanstava o trudnoći, gdje parovi po deset, dvadeset godina nisu mogli imati djecu. Nakon što su se upisali u inicijativu i počeli moliti njezin zagovor, postali su roditelji. Imamo svjedočanstva i o obnovi bračne ljubavi, gdje su se supružnici trebali rastati. Utjecali su se Svetici i spasili svoj brak, te svjedočili 'da je puno bolji nego što je prije bio!'

Knjige koje su prevedene sa španjolskog na hrvatski, prevela je s. Marina od Muke Isusove - bosonoga karmelićanka u Španjolskoj. Bog je providio besplatan prijevod knjiga i teološku lekturu koju je obavio don Josip Mužić.

„Sve je išlo u smjeru da je Bog providio ljude koji će raditi besplatno, izašla knjiga - i ja sam mislila to je to, sad će je ljudi upoznat i to je kraj moje priče. Međutim, kad su počela stizati svjedočanstva, onda smo preveli njenu molitvu i devetnicu na hrvatski. Relikvije smo naručili iz Španjolske sa tekstom na hrvatskom jeziku i kad smo počeli dijeliti relikvije, munjevitom brzinom počela su stizati svjedočanstva i 'jednostavno sam osjetila da moramo nešto više napraviti'. Onda smo pokrenuli Zakladu i tako je sve krenulo - u dvije godine pet knjiga, a nas tri laikinje - nijedna nema veze sa Karmelom… Bog nam je slao ljude na put, koji su nam pomogli u svemu. U najavi imamo još tri knjige u prijevodu i o drugim karmelskim svecima, tako da nam je apostolat proširiti karmelsku duhovnost u Hrvatskoj,“ pojasnila je predsjednica Zaklade.