Obred primanja i obećanja u FRAMA-i Gospe od Zdravlja

Dana 3. prosinca u samostanskoj i župnoj crkvi Gospe od Zdravlja FRAMA je imala obred primanja i obećanja. Prije početka misnog slavlja, framaši su se pripremili za obred sakramentom ispovijedi i molitvom krunice.

Misno slavlje je predvodio duhovni asistent fra Željko Štrbac uz koncelebraciju fra Ante Bešlića i fra Josipa Dolića. Slavlje je započelo procesijom, u kojoj su framaši ušli u crkvu noseći svijeće. Na samom je početku slavlja bio obred primanja novih članova u bratstvo franjevačke mladeži. U bratstvo je primljeno 9 novih članova.

Prije propovijedi, predsjednica Frame Gospe od Zdravlja, Marija Banović prozvala je one koji žele prvi put dati svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu franjevačke mladeži i one koji žele obnoviti svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu franjevačke mladeži. Obredu prvih obećanja pristupilo je pet kandidata, a obredu obnove obećanja jedanaest članova.

Propovijed je održao duhovni asistent Frame Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva, fra Ante Bešlić. Nakon homilije, 16 framaša, potaknuto Božjom milošću, pred oltarom je izreklo tekst obećanja i tako su potvrdili svoju želju i volju nasljedovati Isusa Krista stopama sv. Franje. Nakon završetka obreda, nastavljena je sv. misa. Nakon pričesti slijedila je riječ zahvale. Zahvala je bila upućena svim Framama, prijateljima i svima ostalima koji su došli podržati Framu Gospe od Zdravlja. Svoje vrijeme za ovaj svečani dan izdvojile su Frame: Poljud, Pojišan, Sv. Obitelj, Sinj, Imotski, Runovići, Zmijavci, Podbablje, Vinjani, Meterize, Gospa van Grada i Ružići. Osim njih, u slavlju su sudjelovali bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, bend Ivan Pavao II iz Šibenika koji nam je uljepšao misno slavlje te svećenici i duhovni asistenti Frama.

Foto: fra Mate Šakić

Na kraju je fra Željko sve blagoslovio i pozvao sudionike slavlja na zajedničko fotografiranje, a nakon toga i za zajednički stol. U prepunoj gozbenoj prostoriji framaši i ostali gosti poslužili su se hranom i pićem. Smijeh, radost, priča, ples i pjesma 180 framaša čuli su se kroz cijeli samostan do 22:00h.

FRAMA je obilježila ovaj poseban dan na veoma lijep način, pokazali su svoj framaški duh i otišli svojim domovima ispunjenih srca i s osmijehom na licu. Iako je vani padala kiša, u srcu je bilo sunce. Zato neka je hvala Bogu na ovom radosnom danu.