Blagdan Gospe Lurdske proslavljen u Vepricu

U marijanskom svetištu Gospe Lurdske u Vepricu u subotu 11. veljače slavljene su dvije mise nakon kojih je slijedio blagoslov i molitve za bolesnike. U jutarnjim satima misno slavlje predvodio je upravitelj svetišta don Mijo Šurlin.

Grijeh je presudio da patnja mora biti jedan oblik kazne i ispaštanja, međutim Krist je uklonio grijeh nakon što je za njega ispaštao i za nj izdržao kaznu. Ako je tako, ispada da čovjek koji je u Kristu i dalje nepotrebno trpi bez ikakvog razloga i bilo kakvog povoda, a upravo je takvu vrstu patnje Krist podnio - bez ikakvog razloga, krivice i osobne zasluge.

Kad tako trpimo onda smo najsličniji Njemu, naglasio je propovjednik. Ne smijemo zaboraviti temeljnu istinu naše vjere - da je naše sudioništvo u takvoj patnji ujedno i sudioništvo u Kristovoj slavi. To nam svjedoči sv. Pavao kad kaže - kad doista s njime zajedno trpimo da se zajedno s Njime i proslavimo.

Ako smo u Kristu, kolike god bile naše patnje toliko će biti i naše sudioništvo u Kristovoj žrtvi ljubavi a time će se sve više utvrđivati veza koja nas spaja s uskrsnućem i radošću koja iz njega proizlazi. Neka nam zagovor BDM Gospe Lurdske pomogne da s ovom vjerom ostanemo u onome što nas još čeka na proputovanju ovom zemljom sve do konačnog uskrsnuća u nebeskoj slavi, zaželio je vjernicima vlč. Šurlin.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...