Misom i sjećanjem na poginule suborce kaštelanski branitelji obilježili Stepinčevo

Hrvatski branitelji iz Kaštela, povodom Stepinčeva, 60. godina od smrti bl. Alojzija Stepinca, ove su subote sudjelovali na svetoj misi te se prisjetili svih poginulih i preminulih branitelja iz Kaštela i Kaštelanske zagore.

Branitelji, članovi dragovoljačko – braniteljske udruge Stina pradidova, članovi Hvidre, članovi udruge Hrvatskih ratnih veterana Domovinskog rata, udruge UHDDR Kaštela, udruge roditelja poginulih branitelja te udruge roditelja i udovica branitelja Domovinskog rata, predstavnici pojedinih političkih stranaka, dogradonačelnik Grgica Benutić, gradski vijećnik Zoran Bonacin i drugi, u organizaciji predsjednika Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Mirka Sušca, sudjelovali su na misi za sve poginule hrvatske branitelje te blaženog Stepinca u crkvici koja nosi ime ovog hrvatskog blaženika na Malačkoj.

Predstavnici i izaslanstva ujedno su položili vijence i upalili svijeće podno Centralnog križa u spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore i još jednom odali počast onima, posebno svojim suborcima, koji su svoje živote dali za Domovinu.

Ovom prigodom dogradonačelnik Grgica Benutić i izaslanstvo udruge Stina pradidova, na čelu s predsjednikom Antom Komljenom upalili su svijeće i pred ulazom u Kevinu jamu u Radošiću.

Stepinčevo će se ovog vikenda, a posebno u ponedjeljak, obilježiti i diljem Hrvatske, u brojnim crkvama služit će se svete mise, a bit će organizirani i prigodni programi koji za temu imaju život i djela zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, koji je umro u Krašiću, 10. veljače 1960. godine.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...