Dvostruko slavlje u župi Gospe od karmela u Runoviću

Ikona Kraljice franjevačke obitelji u subotu dana 29. listopada 2022. godine stigla je u našu župu Gospe od Karmela. Ministra Trećeg franjevačkog reda, Ivana Lešina zajedno s doministrom Maricom Repušić, preuzele su ikonu iz župe sv. Roka iz Vinjana, i donijeli je ispred  kapele Gospe od Zdravlja, gdje su je dočekali naši ministranti, framaši, molitvena zajednica i članovi franjevačkog trećeg reda, prvopričesnici, krizmanici, djeca i mnogi drugi župljani. 

Nakon uvodne molitve pred ikonom koju je predvodio župnik fra Ivica Omazić, započela je franjevačka krunica i procesija od kapele do župne crkve Gospe od Karmela. U crkvi je u 18h održano svečano misno slavlje koje je predvodio  Imotski gvardijan fra Zoran Kutleša, u koncelebraciji sa župnikom fra Antom Bešlićem iz župe sv. Jeronima Meterize, fra Josipom Sušićem iz župe sv. Roka iz Vinjana te fra Ivicom Omazićem, runovićkim župnikom. Tijekom misnog slavlja, koje je uveličala pjesma i slavljenje našeg crkvenog zbora, šestero runovićkih framaša pristupilo je zajednici Frame, a još šestero ih je dalo svoja prva obećanja. Na svetoj misi sudjelovala su i druga bratstva franjevačke mladeži iz Splita, Sinja, Šibenika i Vinjana te članovi drugih bratstava Trećeg franjevačkog reda.

Nakon svete mise, uz pomoć roditelja framaša i drugih župljana, organizirano je prigodno druženje i zakuska u župnoj pastoralnoj dvorani na koje su bili pozvani svi prisutni.  Župna crkva je tu noć bila otvorena do 23.00 sata za sve vjernike koji su htjeli doći pojedinačno ili sa svojim obiteljima moliti se pred ikonom. U nedjelju u 8 sati pred ikonom smo molili  Gospinu krunicu i slavili sv. mise u 8:30 i 10:30. Članovi trećeg franjevačkog reda i Frame ponovno su se u 15.00 sati okupili u crkvi pred ikonom započeli molitvu franjevačke krunice. Crkva je ostala otvorena do 21 sat a članovi OFS-a su se izmjenjivali u osobnoj molitvi. U ponedjeljak u 11h sati u pratnji našeg župnika fra Ivice Omazića, ikona kraljice franjevačke obitelji, krenula je iz župne crkve u runovićki starački Dom za starije i nemoćne osobe. Ikonu su dočekali ravnateljica Doma, Zrinka Babić zajedno sa djelatnicima i korisnicima doma. Radost koja je zavladala među djelatnicima i starima i bolesnima je neopisiva. Molitva pred ikonom donijela je mir i radost u njihova srca. Puno im je značilo da nisu zaboravljeni i da smo ih se sjetili i pohodili s ikonom moleći zajedno nebesku majku za zdravlje i blagoslov.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...