Božićni koncert na splitskim Brdima

Župa Materinstva Blažene Djevice Marije sa splitskih Brda organizirala je već tradicionalni božićni koncert na blagdan sv. Ivana evanđeliste, 27. prosinca, u župnoj crkvi posvećenoj tom evanđelistu.

Na koncertu je nastupio Župni mješoviti zbor s Brda uz župne zborove susjednih župa: Župe sv. Mateja s Ravnih Njiva i Župe sv. Luke s Kocunara.

Budući da je apostol Ivan ostavio oca i pošao za Isusom, koncert je bio pjevana molitva za hrabrost slijediti Kristov poziv, za vjernost Gospodinu poput apostola Ivana i da se našoj i Božjoj Majci Mariji obraćamo s više ljubavi i pouzdanja.

Prvi su nastupili Pivači evanđelisti koji su nastali kao spoj Župa sv. Mateja i Materinstva BDM s ciljem promicanja i očuvanja bogate pučke tradicije s područja Dalmacije i Hrvatske sa voditeljem Ljubom Jermelićem.

Nakon njih nastupili su pjevači s Kocunara iz Župe svetog Luke. Sveti Luka bio je pratilac i učenik svetoga Pavla. Možemo ga nazvati i evanđelistom Isusovog djetinjstva jer nam donosi najviše detalja s početka Isusovog života. Započinje svoje pisanje s prinošenjem žrtve u Hramu – pa mu je simbol krilati bik.

Zadnji su nastupili domaćini i slavljenici – zbor crkve sv. Ivana. Ivan je bio učenik kojeg je Isus najviše ljubio. Najviši izraz povjerenja u ljubljenog apostola Isus je iskazao kad mu je s križa povjerio svoju Majku. Sv. Ivan nam je dao i najdivniju definiciju Boga: '“Bog je ljubav!“

Koncert je završio zajedničkom pjesmom, jednom od najstarijih hrvatskih božićnih pjesama „Narodi nam se“. Župa s Brda pripremila je prigodni domjenak u velikoj dvorani. Svima su zaželjeli sretan Božić, a onima koji nose ime apostola Ivana sretan i blagoslovljen imendan.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Na Gornjem Orahu u crkvi sv Marka uz nazočnost velikog broja vjernika proslavljen je blagdan nebeskog zaštitnika župe ...
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...