Proslava sv. Josipa u Omišu na Priku

Svečanim misnim slavljem koje je u ponedjeljak, 20. ožujka 2023. predvodio župnik don Emanuel Petrov proslavljena je svetkovina zaručnika Blažene Djevice Marije na Priku u Omišu.

Uz posebnu molitvu za sve muškarce i očeve iz obitelji u Župi, na misi su upućene molitve za pokojnog nadbiskupa Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Antu Jurića, koji je preminuo na taj dan, kao i vapaj sv. Josipu za novog oca nadbiskupa mjesne Crkve. Uz lijep broj okupljenih vjernika župnik je razmišljao o sv. Josipu kao iznimno poniznom i samozatajnom svecu, a s tako silnom ulogom u povijesti spasenja. On je stožina obitelji, sigurnost u nemirnim vremenima, daje ovozemaljski identitet Sinu Božjemu pred ondašnjim zakonom.

U njegovu primjeru osobito je značajan odnos muža prema ženi (Mariji) i oca prema djetetu (Isusu). To je očinski odnos, pun ljubavi i strpljivosti, sigurnosti i pouzdanja, šutljiv, ali stabilan. Josip se ne razmeće idejama i teorijama nego jednostavno podmeće leđa. Svečano misno slavlje završeno je molitvom za Domovinu i Hrvatski sabor kako bi poput sv. Josipa bili i ostali svjedoci i čuvari evanđeoskih vrijednosti i ideala.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.