Počela devetnica Čudotvornoj Gospi Sinjskoj

Pod geslom “Marijo Majko, vodi nas Isusu” u nedjelju 6. kolovoza, počela je devetnica Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Misom zornicom u 6 sati predsjedao je župnik fra Antonio Mravak. „Pozvani smo da krenemo putem Preobraženja, a Preobraženje je proces. To traje cijeli život, ali mi smo primili klicu Preobraženja na dan krštenja. Po krštenju smo postali djeca Božja i predodređeni smo za život vječni. Preobraženje se događa po molitvi i sakramentalnom životu – ispovijedi i svetoj Misi“, rekao je fra Antonio.

Na završetku misnog slavlja, župnik je predmolio molitvu Posvete Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. U 10 sati hodočastili su vjernici iz Rame s gvardijanom fra Andrijom Jozićem i gvardijanom livanjskog samostana fra Markom Ešegovićem. Sinjski gvardijan i čuvar svetišta fra Marinko Vukman pozdravio je hodočasnika i kazao kako su došli svojoj Gospi: “Gospa nas okuplja svake godine u Sinju jer se brine za svoju djecu. U Rami ona je Majka od Milosti, ovdje Čudotvorna Gospa Sinjska. Zapravo, ona je jedna, naša dobra Majka.”

U subotu 5. kolovoza, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj hodočastili vjernici iz Glavica (Župa Gospe Sinjske). Misnim slavljem je predsjedao fra Miro Modrić uz koncelebraciju fra Eugena Poljaka i župnog vikara fra Tonija Šimunovića.

Istoga dana hodočastili su i vjernici iz Župe Otok-Udovičići. Misnim slavljem je predsjedao fra Marko Domazet Lošo. Koncelebrirali su: fra Ivan Norac-Kljajo, fra Bože Norac-Kljajo, fra Frano Milanović-Litre, fra Ivica Erceg, fra Neven Pavlinušić, fra Filip Milanović Trapo, fra Slaven Milanović, fra Bože Vuleta, fra Jakov Viro, fra Toni Šimunović-Erpušina i bogoslov fra Ante Mioč.

Za vrijeme devetnice svete mise u Svetištu se slave u 6, 7 (hodočašće filijala Župe Gospe Sinjske), u 9 sati (hodočašće župa Cetinskog dekanata). Večernji program počinje u 18.15 sati molitvom krunice i pjevanjem litanija u čast Blažene Djevice Marije, u 19 sati je misno slavlje. Devetnicom predsjedaju don Mladen Parlov, fra Damir Pavić i  fra Anđelko Domazet.

Prijenos uživo večernjeg programa devetnice iz Svetišta u Sinju te misu Vigilije i svetkovinu Velike Gospe prenosit će Laudato televizija i internet stranice župe i svetišta Gospe Sinjske.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...