Zmijavci: Proslava svetog Lovre

U četvrtak 10. kolovoza 2023. godine svečano je u Župi Svih svetih u Zmijavcima proslavljena svetkovina suzaštitnika svetog Lovre.

Svečani zvon crkvenih zvona pozivao je vjerni puk pred procesiju koja je započela u 10.30 sati ispred crkve Svih svetih. Sliku svetog Lovre pratilo je u procesiji po dvorištu crkve veliko mnoštvo vjernika, a sliku su nosile djevojke u zmijavačkim narodnim nošnjama, predvođene župnim barjacima i križem Kristovim.

Misno slavlje predslavio je fra Kristian Stipanović župnik Župe Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrome, a u koncelebraciji su bili fra Zoran Kutleša, dekan Imotskog dekanata i gvardijan Samostana u Imotskom, fra Frano Laco, župnik i lijepi broj svećenika.

Misno slavlje animirao je Zbor župe Svih svetih predvođen s. Jasnom Kasalo, ministranti i čitači.

Na kraju misnog slavlja okupljenima se obratio župnik fra Frano te je uputio zahvalu dragom Bogu što je u svojoj providnosti dao lijepo vrijeme i za dane trodnevnice koji su bili na starokršćanskoj bazilici na Bublinu, u župnoj crkvi Svih svetih te zadnji dan kod zavjetnog križa na Todorića Gradini. Fra Frano se ujedno zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli u proslavi suzaštitnika svetog Lovre te je izrazio radost što je na misnim slavljima svetkovine sudjelovao veliki broj, oko osamsto, vjernika.

Misno slavlje u 8 sati predslavio je župnik Zmijavaca fra Frano Laco.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...