Treći petak u Imotskom

U petak 15. prosinca 2023. godine u crkvi sv. Frane u Imotskome, održan je treći otvoreni susret Frame Imotski pod nazivom „Treći petak u Imotskom“, na temu „Mediji i Božić u medijima" koju je predvodio fra Marin Karačić - župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići te duhovni asistent frame Gorica-Sovići.

Nakon uvodne pjesme i pozdrava Ivane Nikolić, predsjednice Frame Imotski, slijedilo je definiranje teme samog susreta. Predavač je u svom predavanju bio zanimljiv, izravan te nam je dokazao što je zapravo Božić te kako ga trebamo slaviti i kako ga trebamo kršćanski dočarati.

Nakon završenog predavanja slijedila je još jedna glazbena točka, riječi zahvale fra Ive Rastočića župnog i samostanskog vikara te duhovnog asistetna Frame Imotski i područne Frame Stdu-a. 

Nakon riječi zahvale pozdravio nas je i gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša te nam najavio da i u siječnju nastavljamo s "trećim petkom".

Otvoreni tematski susreti, održavat će se svakog trećeg petka u mjesecu s unaprijed pripremljenom temom i predavačem. Pozivamo sve na idući susret koji će se održati 19. siječnja 2024. na temu "EKOLOGIJA VOLONTIRANJE I JOŠ PONEŠTO" u kojem sudjeluju predstavnici: Čistećih medvjedića iz Splita, Volonterskog centara Skac Split i Dječjeg doma „MAESTRAL“ iz Splita.