Uprizorena Muka Kristova u Brnazama

U filijalnoj zajednici Župe Gospe Sinjske u Brnazama u subotu 23. ožujka, održano je uprizorenje Muke Kristove, u organizaciji Udruge Naše Brnaze i Zajednice vjernika svetog Nikole Tavelića u Brnazama, te pod pokroviteljstvom Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije, Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i Turističke zajednice Grada Sinja.

Cijeli događaj režirao je župni vikar fra Ivan Čikara, a ulogu glavnog glumca ove je godine preuzeo Dino Vuković, koji je utjelovio lik Isusa Krista. U uprizorenju Muke Kristove koja se održavalo na nekoliko lokacija na Brnaškoj Glavici sudjelovalo je stotinjak glumaca i statista. Za zvuk i rasvjetu bio je zadužen Josip Grčić.

U ulozi Marije, Isusove Majke, bila je Ivanka Malbaša, Poncija Pilata igrao je Lovre Lagator, satnika Ante Paštar, Kajfu je utjelovio Ivo Masle, dosatnika Davor Jenjić, apostole su glumili Marinko Majstrović, Mario Mastelić, Draško Milić, Dario Malbaša, Vlaho Marić, Željko Čarić, Ivan Čarić, Mario Jagnjić, Stipe Buljan, Ante Ćubelić, Dane Mihaljević i Slavko Pervan. Marija Magdalena bila je Ana Ćubelić, a Veronika Irena Lagator. U Muci su sudjelovali i crkveni zborovi Zajednice crkve Sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

Mještani i brojni gosti iz okolnih mjesta nazočili su uprizorenju Muke kao jedinstvenom dramskom događaju koji se od 2022. godine održava u Brnazama.