Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje

 

Međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje na temu „Transhumanizam“ održat će se u subotu, 11. ožujka 2023., u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19).

Program počinje u 9 sati molitvom, pozdravom i uvodom u rad. U 9.30 sati je predavanje „Problem zapadnog društva prema Ericu Voegelinu“ izv. prof. dr. sc. Nenada Malovića, a potom tematska rasprava. Nakon stanke prof. dr. sc. Ivica Raguž izlagati će u 11.15 sati predavanje „O nadčovjeku transhumanizma i nadčovjeku kršćanske vjere“. Po tematskoj raspravi u 12.30 sati o „Teološkom vrednovanju transhumanističke antropologije“ govoriti će doc. dr. sc. Odilon-Gbènoukpo Singbo. Završna rasprava je u 13.15 sati.

Ovaj stručni skup na međubiskupijskoj razini organiziraju Katehetski uredi Splitsko-makarske, Zadarske, Šibenske, Hvarske i Dubrovačke nad/biskupije u suradnji sa Katoličkim bogoslovnim fakultetom – Split i Agencijom za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split koja pokriva pet navedenih biskupija te je obvezan za sve vjeroučitelje u školi u sklopu njihova trajnog usavršavanja.

Vjeroučitelji se trebaju prijaviti isključivo elektroničkim putem na: ettaedu.azoo.hr najkasnije do 10. ožujka.