Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Vepric: Korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

 

Korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije održat će se u srijedu 8. ožujka u Marijanskom svetištu i Duhovnom centru Vepric.

Molitveni dio susreta započinje u 9.30 sati pokorničkim bogoslužjem kojeg je pripremio don Davor Bilandžić, a potom slijedi euharistijsko slavlje.

Radni dio susreta u 11 sati započinje temom „Duhovni i pastoralni hod kroz korizmu“ koju će izložiti don Mario Buljević. Potom će biti osvrt na usklađivanje financijskog sustava i uvođenje eura te ostale obavijesti iz Nadbiskupskog ordinarijata. Susret završava zajedničkim objedom.

U svom pozivu svećenicima apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić je napisao: „Naš duhovni hod u korizmi bitno uključuje obraćenje srca i cijelog života Gospodinu i prihvaćanje Evanđelja kao poruke spasenja. Zajedno s našim župnim zajednicama želimo se slušanjem Riječi Božje, duhovnim čišćenjem i djelima pokore dostojno pripremiti za slavlje Kristova uskrsnuća da Duh Sveti u nama trajno potiče rast u vjeri te nas osposobi da budemo svjedoci i posrednici Božje ljubavi u svijetu.“.