Članovi inicijative „Hod za život“ kod nadbiskupa Barišića

U petak, 29. ožujka 2019. godine u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je članove inicijative „Hod za život“, gosp. Gorana Velića i gosp. Antu Gulana, koji su nadbiskupa informirali o planovima i organizaciji ove građanske inicijative koja objedinjuje mnogobrojne udruge i zajednice. Na sastanku je sudjelovao i kancelar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ratomir Vukorepa.

Članovi inicijative su uputili nadbiskupa u ovogodišnji program koji je u procesu realizacije naglasivši da će manifestacija najvjerojatnije početi okupljanjem na Rivi te će se kretati preko Zapadne obale do Zvončaca na kojem će biti organiziran interaktivni i zabavni sadržaj koji će omogućiti prisutnim pojedincima i obiteljima da se opuste i uživaju u zajedničkom druženju. U Splitu će se „Hod za život“ ove godine održati treći put, po dosadašnjim saznanjima, 25. svibnja.

„Hod za Život“ je miroljubivi hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji kojim se želi osvijestiti da život počinje začećem i da ga se treba štititi u svim njegovim fazama, sve do prirodne smrti. Hod objedinjuje sve građane, od vjernika različitih vjeroispovijesti do ateista i agnostika, kojima je cilj da se prema životu prije rođenja odnosimo kao i prema životu nakon te da se pokaže da svaki građanin ima pravo na svoju riječ i mjesto u društvenim strukturama.