Održan seminar duhove obnove u Kaštel Novom

U prepunoj župnoj crkvi Sv. Petra apostola u Kaštel Novom od 28. do 30. ožujka održan je prvi seminar duhovne obnove pod nazivom Susret Isusa i Samarijanke  – “Daj mi piti”. Ovo je bio prvi seminar u ciklusu seminara koji će se nadalje održavati tijekom cijele liturgijske godine u sklopu projekta Tabgha - mjesta gdje je Isus umnožio pet kruhova i dvije ribice nahranivši pet tisuća ljudi.

Voditelj ovog trodnevnog seminara bio je don Darijo Čorić, župnik u Kaštel Novom. Svakoga dana uz duhovni nagovor, krunicu, ispovijed i Svetu misu održalo se i Euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Svetu Misu i Euharistijsko klanjanje sva tri dana animirao je župni sastav mladih Snaga vjere.  

Don Darijo je istaknuo kako nas susret s Isusom mijenja, ne ostavlja više ravnodušnima, te u njegovoj blizini postajemo bolji ljudi. Kazao je kako je s Isusom potrebno svakodnevno razgovarati, otvarati mu svoje srce i biti spreman primiti njegovu Božansku riječ koja će nadalje oblikovati naš život. Slijedeći seminar duhovne obnove u ovoj župi najavljen je za trodnevnicu Duhova te će završiti duhovnskim bdijenjem.