Marijanskom procesijom započela jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“

Vjernici iz deset hrvatskih gradova sudjelovali su, 25. rujna, u marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu pod geslom “Hrvatska Mariji, Majci Života”. Procesijama se obilježio početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskome narodu. Kampanja će trajati do 3. studenoga 2019. godine u 32 grada na 34 mjesta bdjenja, što ovu kampanju čini najvećom do sada.

U molitvi krunice i pjevanju marijanskih pjesmama dostojanstveno je protekla prva procesija u Splitu koja je započela pred rodilištem gdje je molitvu i blagoslov predvodio don Nikola Mikačić. Potom su se sudionici, noseći kip Nebeske Majke, uputili do crkve Gospe od Pojišana gdje je slavljena misa za blagoslov kampanje koju je predvodio fra Žarko Lučić. Također, okupljenim obiteljima, mladima, molitvenim zajednicama, zborovima i prijateljima malenih svjedočanstvo života podijelili su bračni par Lisica, roditelji devetero djece.

Ove jeseni borbi za nerođene priključio se i Trogir gdje se svakog dana moli ispred Doma zdravlja od 17 do 20 sati. U Splitu, kao i prošle godine, ispred rodilišta se moli svaki dan od 6 do 18 sati, a vikendom neprekidno, dok se ispred poliklinike Cito moli od 8 do 14 sati.

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, uz Split i Trogir, sudjeluju i gradovi Imotski, Makarska te Metković.