Adventska duhovna obnova za sudionike KMNL-e

Adventska duhovna obnova za sve igrače i voditelje KMNL-e ''Sv. Ivan Pavao II.'' održana je u ponedjeljak 18. prosinca 2017. u samostanu sv. Ante na Poljudu. Prva je to od dvije duhovne obnove koje su predviđene za sve sudionike KMNL-e na godišnjoj razini.

U prepunoj crkvi sv. Ante, prvo je održan ispit savjesti, zatim je za sve okupljene bila mogućnost svete ispovijedi, a potom je uslijedilo svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Tomislav Hrstić. Igračima i njihovim voditeljima su na raspolaganju za sakrament ispovijedi bila četvorica svećenika: fra Frano Delić, fra Tomislav Batinić, fra Šime Škibola te don Mihael Prović.

U svetoj misi, koju je glazbeno animirao vis Abba, predvoditelj misnog slavlja, fra Tomislav Hrstić, naglasio je kako Katolička malonogometna liga ima za krajnji cilj povezati sve sudionike sa Bogom i bližnjima te kako su puno važniji ''bodovi'' skupljeni na duhovnim obnovama nego na utakmicama. Upravo po toj tako bitnoj duhovnoj sastavnici, ova liga se u temelju i razlikuje od svih ostalih malonogometnih liga.

Na samom kraju misnog slavlja, svim okupljenima se obratio voditelj KMNL-e u Splitsko – makarskoj nadbiskupiji, Mladen Jurić, koji je održao prigodni govor i dao određene praktične upute. Zatim je povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, dr. sc. Don Mihael Prović, uputio svoje riječi pozdrava i zahvale svim okupljenima. Naposljetku je fra Tomislav Hrstić udijelio svima Božji blagoslov, a zajedničko druženje se nastavilo na prigodnom domjenku u župnoj dvorani.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu održana je 14. ožujka u crkvi i samostanu Sv. Franje u ...
Kao i proteklih godina tradicionalno na 4. korizmenu nedjelju, 11. ožujka, održan je Križni put mladih Imotske krajine.
U sklopu proslave Dana grada Kaštela u nedjelju, 4. ožujka, u prepunoj Gradskoj dvorani u Kaštel Starom održan je ...
  Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u suradnji s Hokej klubom „Spartanac Split“ pod ...
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije raspisuje natječaj za Sudamja fest 2018. U organizaciji Ureda ...
Mladi Hrvatskog nadzemlja su u srijedu 21. veljače održali svoj, za ovaj mjesec već tradicionalni, susret pod nazivom ...
Prošloga tjedna mladi iz Hrvatskog nadzemlja odazvali su se akciji kuhanja za beskućnike u splitskoj udruzi Most.
Prigodnom svečanošću u petak 9. veljače, mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe sv. Luke u Podbablju ...