Održan Uskrs fest 2018.

U nedjelju, 8. travnja 2018. godine u 19 sati, u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, održan je „Uskrs fest“ najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe kojemu je ovo 39. godina postojanja. Festival revijalnog karaktera, kojeg su organizirali Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatski katolički radio, okupio je mlade izvođače iz raznih dijelova Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, koji su svojim novim autorskim pjesmama zajedno sa mnogobrojnom publikom slavili Gospodina.

Festival je otvoren zvucima pobjedničke pjesme s „Uskrs festa“ 2016. godine, „Molitva“, vokalno-instrumentalnog sastava DominikS iz Žepča. Nakon uvodnih riječi voditelja programa Danire Matijace i Pere Eranovića, nazočnu publiku je riječima dobrodošlice pozdravio generalni direktor Festivala dr. sc. don Mihael Mišo Prović, ujedno i povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije.

Uslijedili su nastupi 17 izvođača, koji su zadovoljili kriterije Natječaja kojeg je za Festival raspisao Organizacijski odbor festivala, čiji su članovi: generalni direktor Festivala dr. sc. don Mihael Mišo Prović, umjetnička direktorica Marija Husar Rimac, izvršni direktor Slavko Nedić, tajnica Kristina Bitanga, kao i s. Ružica Dodig, Duje Gale, Alan Hržica, Luka Jelavić, Andrija Jurčević, vlč. Ivan Valentić, don Ratomir Vukorepa i don Danijel Vidović.

Na „Uskrs festu“ su tako nastupile: Sestre Ramljak (Međugorje) s pjesmom „Ne plači Marijo“; Zbor mladih „Piscatores“ (Kašina) s pjesmom „Moj Bog, moj Otac“; Antonio Tkalec (Varaždin) s pjesmom „Dok postojim Tebi ću pjevati“; Meri Cetinić (Split) s pjesmom „Moga srca Ti si glas“. Bogoslovski ''Ben(d) Sirah" (Zagreb) izveo je pjesmu „S tobom ne bojim se“; Matea Horvat (Zagreb) pjesmu ''Bog spašava"; a VIS ''Damjan" (Vukovar) ''Sve mogu u Onome koji me jača". Pjesmom „Vraćam se“ nastupio je Band ''Rafael Judita" (Zagreb); Frama Posušje (Posušje, BiH) „Prostranstva Tebe koji jesi“, a VIS Aurora (Solin) „Dođi“. Grupa ''Oton" (Pula) nastupila je s pjesmom „Sveti i presveti“; fra Marin Karačić (Široki Brijeg, BiH) s pjesmom „Tu“; Maja Mušlek (Zagreb) s pjesmom „Isus govori“, a VIS Veritas aeterna „Sveto ime“. Grupa RiM (Zagreb) izvela je pjesmu „Hram“; Dario Bezik (Osijek) „Moj Kralj živi“; te SKAC zbor (Zagreb) „Tebe žeđa duša moja“.

Izvođenje pjesama pratio je „Uskrs fest orkestar“ u čijem sastavu su uz voditelja Gorana Kovačića i Sašu Miočića, bili i Mario Klarić, Nebojša Buhin, Robert Vrbančić, Davor Doležal te gudački kvartet Katarine Ujdur, Marte Stanec, Sonje Jugo i Martina Kutnara. Posebna čast Festivala bila je ugostiti Marina Ivanovića Stolu, koji je u svom reperskom žanru opjevao put svoga obraćenja i neizmjerne Božje Ljubavi i Milosrđa.

Među mnogobrojnom publikom i gostima bio je i predsjednik Odbora HBK za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, novoimenovani hvarski biskup i generalni tajnik HBK mons. Petar Palić, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina, izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić, ravnatelj HKR-a Zvonimir Ancić, dosadašnji izvršni dikektor Festivala vlč. Saša Ilijić te predstavnik grada Zagreba Stipo Zeba.

Zahvalivši u završnom govoru izvođačima, organizatorima i publici, mons. Gorski je istaknuo da je sve u dvorani okupila sila Kristova uskrsnuća te svima poželio da im Isus svojim svijetlom svijetli, snagom nosi i milosrđem vodi. S tim mislima i radošću u srcu sudionici i publika su ispratili ovogodišnji Uskrs fest, u nadi da će nas uskrsli Krist ponovno okupiti i dogodine.

Više o ovogodišnjem Uskrs festu i izvođačima može se saznati na https://uskrsfest.ml/

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treći susret ciklusa pod nazivom „Četvrtak za dušu“ upriličen je u četvrtak, 18. travnja u Župi Presvetog Srca Isusova ...
U srijedu 17. travnja održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom „Seks na eks“. Gost predavač bio je ...
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...